Haberler

Elazığ'da "İşgücü Yetiştirme ve Uyum" Semineri

İş-kur Elazığ İl Müdürü Eyüp Güler, 2006 Yılı İçerisinde Verilen "İşgücü Yetiştirme ve Uyum" Hizmet Seminerlerinin, İşsizlerin İstihdam Edilebilirliği Açısından Büyük Önem Taşıdığını Belirtti.

İş-Kur Elazığ İl Müdürü Eyüp Güler, 2006 yılı içerisinde verilen "İşgücü Yetiştirme ve Uyum" hizmet seminerlerinin, işsizlerin istihdam edilebilirliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

"İşgücü Yetiştirme ve Uyum" hizmet seminerlerinde, ilk ve orta kademe yöneticilerine de yöneticilik ve eğiticilik niteliklerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler verildiğini ifade eden Güler, "İlimizde 2006 yılında firmalardan İl Müdürlüğü'ne intikal eden 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği' semineri talebi kapsamında 25 kişiye seminer verilmiştir. Ayrıca işgücü yetiştirme kursları, ülkemizde yeni teknolojilerin giderek daha yoğun bir şekilde kullanılması, işgücünün mevcut mesleki bilgi ve becerisinin geçersiz hale gelmesine neden olmakta, bu durum işgücünün yeni beceriler kazanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle, yaşam boyu eğitim anlayışı içinde İş-Kur'un sunduğu işgücü yetiştirme ve uyum hizmetleri işsizlerin istihdam edilebilirliği açısından da büyük önem taşımaktadır. 2006 yıllında açılan kurslara baktığımızda, işsizlik sigortası kapsamında, 19 kursiyerli bakıcılığı ve refakatçi yetiştirme kursu, 18 kursiyerli bilgisayar işletmenliği kursu, 19 kursiyerli doğalgaz tesisatçılığı kursu ve 9 kursiyerli mermer işletmeciliği olmak üzere işsizlik sigortasından yararlanan toplam 65 kişiye dört meslek alanında kurs düzenlenmiş ve Milli Eğitim onaylı kurs bitirme belgesi verilmiştir. Bu kurslara katılanlara ayrıca 10 YTL cep harçlığı verilmiştir. Ayrıca cezaevindeki hükümlülerin tahliye sonrasında vasıfsız eleman olarak iş bulmalarının çok zor olduğu bilinen bir gerçektir. Bu nedenle tahliye edildikten sonra en azından bir meslek sahibi olarak iş aramalarını sağlamak amacıyla ilimiz Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ile meslek edindirme kursları düzenlenmektedir" dedi.

Güler, 2006 yılında 15 hükümlüye elektrik tesisatçılığı kursu, 15 hükümlüye oto bakım onarım kursu düzenlendiklerini sözlerine ekledi.

(EK-FA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title