Haberler

Elazığ'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Elazığ Valiliği İl Koordinasyon Kurulu, Vali Muammer Muşmal Başkanlığında Toplandı. Vali Muşmal, Salona Girdiği Sırada Ayağa Kalkmayan Daire Müdürlerini, "Önceden Ayağa Kalkılıyordu. Yediğiniz Yemekleri Biraz Eritin" Diyerek Azarladı.

Elazığ Valiliği İl Koordinasyon Kurulu, Vali Muammer Muşmal başkanlığında toplandı. Vali Muşmal, salona girdiği sırada ayağa kalkmayan daire müdürlerini, "Önceden ayağa kalkılıyordu. Yediğiniz yemekleri biraz eritin" diyerek azarladı.

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2007 yılı ikinci dönem toplantısı, valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Muammer Muşmal, 2007 yatırımlarının sektör ve proje bazında belirlendiğini ifade ederek, 995 bin 393 YTL yatırımın devam ettiğini söyledi. Muşmal, "Bunlar 10 yıllık devam eden projelerdir. 50 ana projemizin 2007 yılı yatırım ödenekleri toplamı 123 bin 180 bin YTL, söz konusu bu projelerin 2006 yılına kadar yapılan harcamaları 343 bin 893 YTL'dir. Elazığ'daki yatırımların Türkiye sıralamasına bakıldığı zaman Türkiye'de uygulanmakta olan 2 bin 710 proje ve bunların proje bedelleri toplamı 209 bin YTL, yatırım ödeneği ise 17 bin YTL'dir. Elazığ, gerek proje sayısı bakımından gerekse tahsis edilen yatırımların proje bedelleri toplamı oranında Türkiye ortalamasının üstündedir. Bu oran, Türkiye için yüzde 8.2, Elazığ için yüzde 12.5'dir. 2007 yılı parametreleri genel olarak iyi. 2007 yılı yatırım programının iyi hizmetlere vesile olmasını temenni ederim. Bu yılki ödenek geçen yılki gibi olmayabilir, çünkü bu yıl havaalanı ve KÖYDES programı için ek bir kaynak var. Bana göre, hükümetin desteklediği KÖYDES, Cumhuriyet tarihinin özellikle kırsal kalkınmaya yönelik en büyük projelerindendir. Geçen yıl 15 yılda yapılamayanı yaptık. Hem KÖYDES hem de havaalanı ekstra bir ödenek olduğu için önümüzdeki yıl bu kadar ödenek alamayız" diye konuştu.

(EK-EST-GS-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title