Haberler

Elazığ'da 5 Bin Fidan Dağıtıldı

Elazığ'da Dünya Ormancılık günü kapsamında 5 bin fidan ücretsiz olarak dağıtıldı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 5 bin adet karaçam, fıstık çamı, kara selvi ve ceviz fidanı dağıtıldı. Ücretsiz olarak Öğretmenevi önünde dağıtılan fidanlar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görerek, kısa sürede tükendi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında vatandaşlara fidan dağıttıklarını belirten Elazığ Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halim Özdemir, "Mevcut ormanların korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve artırılması görevi Orman Genel müdürlüğümüzün sorumluluğuna verilmiştir. Bu konuda bir ağaçlandırma seferberliği başlatılmış olup, seferberlik kapsamında bu güne kadar 1 milyon hektar artırılmış ve 2023 yılı sonu itibariyle de 23 milyon hektara çıkarılaraktır. Ülkemiz topraklarının yüzde 30'unun orman vasfına kavuşturulması hedeflenmektedir. Orman Bölge Müdürlüğümüzce de Elazığ'da 2003 - 2017 yılları arasında 90 bin 884 hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrol,rehabilitasyon ıslah, özel ağaçlandırma gençleştirme ve enerji ormanı tesisi çalışmaları yapılmış olup 64 milyon 667 bin fidan toprakla buluşturulmuştur. 2018 yılında 5 bin 900 hektar alanda 5 milyon 400 bin fidanın toprakla buluşturulması hedeflenmektedir" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

21 Mart Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title