Haberler

Elazığ'da 4 Yaşındaki Çocuğun Ölü Bulunması

Elazığ'ın Kovancılar İlçesinde 4 Yaşındaki Yeğenini Öldürdüğü İddiasıyla Yargılanan Kadın Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 4 yaşındaki yeğenini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Muhabbet Yıldırım katıldı.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde yapılan kontrolünde akıl sağlığı yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Savcılık sanığın bir anda gelişen olayla yaşı itibariyle kendisini ruh ve bedenen savunamayacak durumdaki yeğenini zorla egemenliği altına alıp evin banyosuna götürüp hürriyetinden yoksun kılarak öldürdüğünü aktardı.

-MAHKEME BAŞKANI: "ÖNCE VİCDANINDA AKLAN"-

Sanık Muhabbet Yıldırım, mütalaa hakkındaki görüşü sorulması üzerine ailesinden af diledi. Mahkeme Başkanı da bunun üzerine "Önce vicdanında aklan bence" dedi. Sanık Yıldırım, konuşmasının devamında olaydan yıllar önce, ağabeyi, annesi ve dayısının kendisini muska için bir hocaya götürdüğünü söyledi.

Yıldırım, "Bu nedenle psikolojik olarak sağlam durumda değildim. Hep yastığımın içinde muska buluyordum. Keşke beni hoca yerine doktora götürselerdi. Bugün burada olmazdım" diye konuştu.

Yıldırım, son söz olarak da "Ailem bana çok muska yaptı. Psikolojim bozulmuş. Pişmanım" dedi.

Yıldırım'ın savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Yıldırım'a TCK'nın 82/1-e maddesine göre "Kasten öldürme suçunun çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlendiği" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme, ayrıca, sanığı TCK'nın 109/2 maddesine göre "Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak suretiyle hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan önce 3 yıl, TCK 109/3-f maddesine göre suçun çocuğa karşı işlenmesi nedeniyle bir kat artırarak 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanığın suçu "Tereddütsüz olarak soğukkanlılıkla öz yeğenine karşı işlediği, maktul Yıldırım'ın aranmasına rağmen 3 gün boyunca çekilen ızdıraba karşı cesedin bulunmasını sağlamadığı" gerekçesiyle takdiri indirim hakkını kullanmadı.

-OLAY-

Elazığ'ın Kovancılar içesinde 4 yaşındaki Yunus Yıldırım, 21 Ekim 2010'da kaybolmuş, Yıldırım'ın cesedi 24 Ekimde çuval içinde akrabaları ile birlikte oturduğu apartmanın havalandırma boşluğunda bulunmuştu.

Soruşturma sonucunda Yunus'un aynı apartmanda oturan halası Muhabbet Yıldırım, gözaltına alınarak, 25 Ekimde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title