Haberler

Elazığ: Bakan Şahin'den Futbol Federasyonu'na Uyarı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu'nun Güven Tazelemesi İçin Olağanüstü Kongreye Gitme Kararı Almasını Beklediğini Belirterek, "Eğer Bu Gerçekleşmezse Makul Bir Süre Bekledikten Sonra Üzülerek de Olsa Yasanın Bana Verdiği Yetkiyi Kullanarak, Futbol Federasyonu'nu Olağanüstü Genel Kurula Çağırmak Durumundayım" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu'nun güven tazelemesi için olağanüstü kongreye gitme kararı almasını beklediğini belirterek, "Eğer bu gerçekleşmezse makul bir süre bekledikten sonra üzülerek de olsa yasanın bana verdiği yetkiyi kullanarak, Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula çağırmak durumundayım" dedi.

Elazığ'da basın mensuplarının Fenerbahçe ile Futbol Federasyonu arasında yaşanan tartışmaları sorması üzerine Bakan Şahin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "İşe devlet el koysun" açıklamalarını askeri darbeye benzetti. Bakan Şahin, "Bu işe devlet el koysun' demek, 'Siyasiler bu ülkeyi yönetemiyor, asker yönetime el koysun' demekten farksızdır. Bu federasyon, özerk bir federasyondur. Futbol Federasyonu, özerk bir federasyondur. Bu federasyonun gerçek aktörleri, yüzde 70'i kulüp temsilcilerinden oluşan Futbol Federasyonu'dur. Ben sürekli olarak, bu soru bana yöneltildiğinde bir çağrıda bulunuyorum. Futbol Federasyonu genel kurul üyeleri, demokratik bir çıkış yaparak, tavırlarını ortaya koymalı ve bizzat sorunu kendileri çözmelidir. Siyasilerden, hükümetten bu konuda yardım beklemeyin. Geçmişte zaman zaman demokrasi iktidaya uğradı. Özerk federasyonlarda da bu demokratik süreç kesintiye uğramamalıdır. Spordan sorumlu bakan olarak buna özen gösteriyorum. Şu anda yürürlükte bulunan yasanın bana verdiği hak ve yetkiyi, bu nedenle şu ana kadar kullanmadım. Ama bu konuda söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Çok kısa bir süre daha sabır göstereceğim ve genel kurul delegelerinin imzasıyla Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nun toplanması ya da Futbol Federasyonu yönetiminin güven tazelemek için olağanüstü kongreye gitme kararı almasını bekliyorum. Bunlar gerçekleşmezse, makul bir süre içersinde üzülerek de olsa yasanın bana verdiği yetkiyi kullanarak, Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula çağırmak durumundayım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title