Haberler

Elazığ: Aile Hekimliği 1. Aşama Eğitici Eğitimi Seminerleri

Elazığ'da Aile Hekimliği 1. Aşama Eğitim seminerinde konuşan Vali Yardımcısı Kadir Okatan, hizmeti alan ve veren açısından aile hekimliği uygulamasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Elazığ'da Aile Hekimliği 1. Aşama Eğitim seminerinde konuşan Vali Yardımcısı Kadir Okatan, hizmeti alan ve veren açısından aile hekimliği uygulamasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Elazığ The Maraton Otel Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Aile Hekimliği 1. Aşama Eğitim semineri başladı. Seminerlere Elazığ Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Sağlık İl Müdürü Dr. Kanuni Keklik ve 1. Aşama Sağlık Kuruluşları Hekimleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Kanuni Keklik, Aile Hekimliği uygulamasına dahil olacak hekimlerin sistemi iyi uygulayabilen odak noktaları haline gelmeleri gerektiğini söyledi.

Toplantıda konuşan Elazığ Vali Yardımcısı Kadir Okatan ise, Aile Hekimliği sistemiyle yıllardır hastane önlerinde oluşan kuyruk ve yığılmaların büyük oranda ortadan kalkacağına dikkat çekerek, Aile Hekimliği sisteminin sağlık alanında meydana gelen büyük ekonomik külfetleri de önemli ölçüde azaltacağını ifade etti. Okatan, "Aile Hekimliği sisteminin ekonomik ve sosyal yönünün yanı sıra psikolojik yönü de vardır ve bu her açıdan çok önemlidir. Hasta ve hekimi arasında gelişen sıcak diyaloglar ve hekimin hasta hakkında sahip oldukları bilgiler hastaya güven telkin edecek ve psikolojik olarak rahat olan hasta, ekstra sağlık giderlerinden de bu şekilde kurtulacaktır. Ali Hekimliği sistemi hizmeti alan ve verenin memnuniyeti açısından şu anki sisteme nazaran daha fazla fayda sağlayacağı düşüncesindeyim" dedi.

İki aşamalı olarak yürütülecek olan Aile Hekimliği 1. Aşama eğitim seminerlerinin ilk aşamasının 7 gün boyunca süreceği, ikinci aşamada Aile Hekimliği dalında uzmanlaşmak isteyen hekimlerin 1 yıl sürecek bir eğitime tabi tutulacakları belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title