Haberler

Elazığ: AB Heyetinin Keban Ziyareti

Avrupa Birliği (AB) Kültürlerarası Eğitim Projesi kapsamında Türkiye'ye gelen heyet, Elazığ'ın Keban İlçesi'ni gezdi.

Amacı, 'ortak ülkelerin eğitim ve öğretim sistemlerinin karşılaştırılarak öğrenilmesi ve kültürlerin karşılaştırılması' olan "AB Kültürlerarası Eğitim" projesi kapsamında Mayıs ayında Romanya'da toplantı düzenlendi. Toplantıya İtalya, Bulgaristan, Fransa, Romanya ve Türkiye'den okullar katılmış, Türkiye'yi Elazığ Özel Bilgem Koleji temsil etmişti. Proje kapsamında Özel Bilgem İlköğretim Okulu Müdürü Oya Düşmez ve Pınar Bulut'un ekip başkanlığında Keban İlçesi'ne gezi düzenledi. İtalya'nın Regio Emilia kentinden Nunzia Belletti, Clavdio Ligabue, Cıvlıano Spaccıara, Romanya ekibinden Mihaela Poroch, Cristina Lonescu, Fransa ekibinden Guersc Houm'un yer aldığı AB heyeti, ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Heyeti makamında kabul eden Kaymakam Hüseyin Çakıtaş, ziyarette yaptığı konuşmada, "Bütün konuklarımız hoş geldiler. Yapılan çalışmaları yerinde görmeleri bizi mutlu ediyor. Özellikle Keban'ı ziyaretleri bizi hoşnut etmiştir. Proje çok önemli. Bu sayede gelen konuklar, Türkiye ile kendi ülkelerindeki eğitim sistemi arasındaki eksiklikleri az çok görüyorlardır" dedi.

Milli Eğitim İlçe Müdürü Mahmut Kesginer'i de ziyaret eden heyet, ilçenin eğitim durumu hakkında bilgi aldı. Kesginer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bize de gerekli olanaklar tanınırsa, ziyaretçilerimizin ülkelerinde bulunan okulları görmekten kıvanç duyarız" diye konuştu.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne geçen heyet, burada Halk Eğitim Müdürü Fevzi Özdemir'den Keban Kilimciliği hakkında bilgi aldı. Ziyaretçilere Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 9 adet çanta kilim hediye edildi. Keban Çok Programlı Lisesi'ni de ziyaret ederek, okuldaki eğitim ve öğretim hakkında Okul Müdürü Hakan Can'dan bilgi alan heyet, Keban Fırat Alabalık Tesisleri'nde verilen öğle yemeğinden sonra Keban Barajı'nı gezdi. Baraja hayranlığını dile getiren Romanya ekibi Cristina Lonescu, ülkelerinde de barajların olduğunu, ama böyle büyüğünü ilk kez gördüğünü söyledi. Heyet, Çırçır Şelalesi'ni de gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title