Haberler

El Yapımı Sucuğa Talep Çok

El yapımı sucuğa talep çok -El yapımı sucuk, Türkiye'nin 20 ilinin yanı sıra Avrupa'ya gönderiliyorSİİRT - Siirt'te kasım ve aralık aylarında yaylalardan dönen koyunların etinden yapılan sucuk, yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da yoğun talep görüyor.

El yapımı sucuğa talep çok

-El yapımı sucuk, Türkiye'nin 20 ilinin yanı sıra Avrupa'ya gönderiliyor

SİİRT - Siirt'te kasım ve aralık aylarında yaylalardan dönen koyunların etinden yapılan sucuk, yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da yoğun talep görüyor. El yapımı sucuk, Türkiye'nin 20 ilinin yanı sıra Avrupa'ya da gönderiliyor.

Siirt'te, yaz ayları boyunca yaylalardan beslenen koyun etinden yapılan el yapımı Siirt sucukları Türkiye'nin 20 ilinden ve bazı Avrupa ülkelerinden yoğun talep görüyor. Bahçelievler Mahallesi İbrahim Hakkı Caddesi'nde babadan ve dededen kalma üç kuşak kasap mesleğini sürdüren İdris Erkoyuncu, genellikle son bahara doğru üretimi yapılan sucukların hem ülke geneline hem de dış ülkelerden yoğun talep gördüğünü söyledi. Erkoyuncu, organik ürünlerden yapılan sucukların ilgi gördüğünü aktararak, "Genellikle yayladan beslenen ve müşteriye göre yağlı veya yarım yağlı şeklinde yapılan sucukların il piyasasında hem marketlere hem de işyerimizde satıyoruz. İl dışından da sipariş verenler oluyor. Hatta azı vatandaşlar görüntülü bizleri arayarak sucuların nasıl yapıldığını kendilerine gösteriyoruz. Bazı vatandaşlar da sucukları bol baharatlı ve az yağlı şeklinde talepleri oluyor" dedi.

"Avrupa ülkelerinden bile talep var"

Genellikle Siirtlilerin yaşadığı İstanbul, Bursa, Yalova gibi illerden yoğun bir sucuk talebinin geldiğini aktaran Erkoyuncu, kendilerini Avrupa ülkelerinden arayıp sipariş veren Türklerin olduğunu, yoğun talep karşısında kasım ve aralık aylarında siparişlere yetişemediklerini aktardı.

Koyun etinden sucuk yapılışı

Sucuk yapılışı hakkında da bilgi veren Erkoyuncu, genellikle nazik olan koyun etinin, talebe göre yağlı veya yarım yağlı olacak şekilde kıyma makinesinden çekilerek, pul biber, toz acı biber, baharat ve bir kaç gün öncesinden suyu sıkılarak dinlenmeye bırakılmış ince doğranmış soğanla karıştırılarak hazır hale getirdiklerini söyledi. Erkoyuncu daha sonra belirli bir kıvama getirilen malzemenin sucuk yapıldığını, iplere asılan sucukların birkaç gün kurumaya bırakıldıktan sonra yemeğe hazır hale geldiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Siirt Genel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title