Haberler

El Nüceyfi: Salahattin İli'nin Özerklik Talebi Yasal Bir Taleptir

Bugün sürpriz bir şekilde Salahattin İli'ni ziyaret eden Irak Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi İl'in özerklik talebinin yasal olduğunu söyledi.

Bugün sürpriz bir şekilde Salahattin İli'ni ziyaret eden Irak Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi ilin özerklik talebinin yasal olduğunu söyledi.

Parlamento Başkanı Usame El Nücyefi Salahattin il meclisinin özerklik talebinin yasal olduğunu ve bakanlar kurulunun buna karşı çıkmaya hakkı olmadığını ifade etti.

Konuya ilişkin Salahattin valiliği enformasyon sorumlusu Muhammet El Asi bir açıklama yaptı. El Nüceyfi'nin sürpriz bir şekilde Salahattin ilini ziyaret ettiğini belirtten El Asi, Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi'nin Salahattin ilinin özerklik talebini yasal olarak nitelediğini söyledi.

Salahattin ili meclisinde geçtiğimiz günlerde yapılan oylamada özerklik talebi kabul edilmişti. İl meclisinin talebine karşı çıkan başbakan Nuri Maliki talebin bakanlar kurulu tarafından reddedileceğini Salahattin il meclisinin bu talebinin Baas partisine yataklık etme anlayışı taşıdığını söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title