Haberler

El Masri'nin Öldürüldüğü İddiaları

ABD'nın Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Ebu Eyüp El Masri'nin Öldürüldüğü Haberleri Doğrulanmış Olsa Bile El Kaide'nin Irak İçin Tehdit Olmayı Sürdüreceğini Söyledi.

ABD'nın Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, Ebu Eyüp El Masri'nin öldürüldüğü haberleri doğrulanmış olsa bile El Kaide'nin Irak için tehdit olmayı sürdüreceğini söyledi.

Büyükelçi Crocker, ABD yönetiminin El Masri'nin El Kaide militanları arasındaki bir çatışmada öldürüldüğü yönündeki haberleri doğrulatmaya çalıştığını kaydetti. Bağdat'tan video link vasıtasıyla Washington'daki gazetecilere açıklamalarda bulunan Crocker, "Iraklılar'la temas halindeyiz. Haberi doğrularsak, böyle bir şey olmuşsa, bu şüphesiz çok önemli ve olumlu bir gelişme olur" dedi.

Bununla birlikte El Masri'nin öldürülmesinin El Kaide'nin Irak'taki faaliyetlerinin sona ereceği manasına gelemeyeceğini vurgulayan Crocker, örgütün daha önceki Irak lideri Ebu Musab el Zerkavi'nin öldürülmüş olmasına rağmen saldırılarına devam ettiğini hatırlattı.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title