Haberler

El Maliki: "Türk Yetkililerle Acil Görüşme Yapacağım"

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Olası Sınır Ötesi Operasyonla İlgili Görüşmek Üzere Türk Yetkililerle Acil Olarak Bir Araya Gelmeye Hazırlandığını Söyledi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, olası sınır ötesi operasyonla ilgili görüşmek üzere Türk yetkililerle acil olarak bir araya gelmeye hazırlandığını söyledi.

Irak Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, El Maliki'nin Irak-Türkiye sınırındaki durumu değerlendirmek üzere yarın yardımcılarıyla bir toplantı yapacağı belirtildi.

Maliki, "Türk Hükümetindeki üst düzey yetkililerle, sorunları görüşmek ve çözmek için acil olarak bir araya gelmek üzere hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

Açıklamada, Maliki'nin "Türk Hükümetindeki dostlarımızın, bizim de dilediğimiz gibi, karşılıklı saygı temelinde, diğerinin iç işlerine müdahale etmeden, topraklarının birbirlerine zarar verecek şekilde kullanımına izin vermeden, ikili ilişkilerimizi korumak ve geliştirmek konusunda kararlı olduğundan kesin olarak eminiz" ifadeleri yer aldı.

Maliki'nin açıklamasında, Ankara'ya yapacağı muhtemel bir ziyaretle ilgili ya da Türk yetkililere ulaşacak bir davetle ilgili herhangi bir bilgi kaydedilmedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title