Haberler

El Fetih ve Hamas Arasında Ateşkeste Prensip Anlaşması Sağlandı

Hamas Sözcüsü Ayman Taha, Gazze'de El Fetih ile Hamas Arasında Ateşkes Sağlanmasına Yönelik Prensipte Anlaşmaya Varıldığını Açıkladı.

Hamas Sözcüsü Ayman Taha, Gazze'de El Fetih ile Hamas arasında ateşkes sağlanmasına yönelik prensipte anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Akşam saatlerinde başlayan ve 3 Filistinli'nin hayatını kaybetmesi çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan ve hala devam eden çatışmaların sonlanmasına dair iki tarafın prensipte anlaştığı bildirildi. Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hamas Sözcüsü Taha, "Görüşmelerde nihai bir karar alınmış değil, ancak prensip olarak ateşkes konusunda anlaşma sağlandı. Bu noktaya bile çok zor geldik, bu nedenle görüşmelerin bu bölümünü başarılı sayabiliriz" dedi. Taha, problemleri beraber takip edeceklerini ve bir izleme komitesi kuracaklarını kaydederek, "El Fetih ile Hamas arasındaki bu tür problemler bitecek. Görüşmelerimiz olumlu yönde. İçişleri Bakanlığı'nda biraraya gelerek, çatışmalara son verilmesi konusunda uzlaştık" şeklinde konuştu.

(MKF-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title