Haberler

El Emeklerinin Güvenliği İçin Gözlemeli Kermes

Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın Koop.), binalarına güvenlik kamera sistemi kurmak için gözleme kermesi düzenledi.

Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın Koop.), binalarına güvenlik kamera sistemi kurmak için gözleme kermesi düzenledi. Gözleme satışlarından elde edilen gelirle kadınların emeklerinin korunması amacıyla kooperatif binasına kamera sistemi taktıracaklarını belirten Kadın Koop. Başkanı Nilgün Beşirik, "Bina içerisindeki el emeklerimizin ve ürettiklerimizin korunmasına yönelik ihtiyacımızın karşılanabilmesi amacıyla bir gözleme kermesi yaptık" dedi.

Manisa Kadın Koop. üyeleri, binalarına güvenlik kamera sistemi kurmak için gözleme kermesi düzenledi. Gerçekleştirilen kermese Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ile kadın derneklerinin başkan ve üyeleri katıldı.

Manisa Kadın Koop Başkanı Nilgün Beşirik, 8 Mart Dünya Emekçiler Günü'nde kadınların birlik içerisinde ürettikleri ürünlerin görülmesini istedikleri için gözleme kermesini kendi binalarında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ocak başına geçerek, kermeste satılmak üzere gözleme pişiren kadınlara yardımcı olan Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik ile Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kanca, pişirilen gözlemelerden satın alarak güvenlik kamerası alımı için katkıda bulundu.

Başkan Çelik, Halk Eğitim Merkezi ile aralarında protokol kapsamında ortaklaşa birçok kurs açtıklarını ve gereken desteği her zaman vereceklerini söyledi.

Beşirik, gözleme satışlarından elde edilen gelirlerle kadınların emeklerinin korunması amacıyla Kadın Koop. binasına kamera sistemi taktıracaklarını belirterek, "Şu an sadece binamızın dışında kamera sistemi var. İçerideki el emeklerimizin ve ürettiklerimizin korunmasına yönelik ihtiyacımızın karşılanabilmesi amacıyla bir gözleme kermesi yaptık. Sivil toplum kuruluşlarından mesela Laleli Sağlık Ocağı'ndan geldiler, Akşemsettin İlköğretim Okulu'ndan öğretmenlerimiz gelip toplu gözleme alarak bizim bu ihtiyacımıza destek vermek amaçlı gözlemelerimizden aldı. En kısa sürede paraya dönüştürebileceğimiz gözleme olduğu için hem de binamızı görmeyen arkadaşlarımızın binayı görmesi için böyle bir kermes düzenledik" dedi.

Kadın Koop. binasının sadece dışarıdan bilindiğine değinen Beşirik, "Binamızın dışında Kadın Koop Levhası var ama içeride Kadın Koop.'a ait ne var, kadınlar ne yapıyor diye görsünler diye özellikle kendi mekanımızda bir etkinlik düzenledik. Hem kooperatifimizi hem ürettiklerimizi tanıtmak hem de ihtiyacımızı karşılamak için böyle bir etkinlik düzenledik" ifadelerini kullandı.

"Emeklerimizle bir şeyler kazanmak için mücadele ediyoruz"

Beşirik, birilerinden bağış istemek yerine kendi emekleriyle kazanmak istediklerini vurgulayarak, "Biz gidip birilerinden bir şey istemek yerine kendi çabamızla, alın terimizle, emeklerimizle bir şeyler kazanmak için mücadele etmeyi tercih ettiğimiz için çoğunlukla 'Almadan verme' diyoruz. Önce veriyoruz karşılığında ufak tefek bir şeyler alarak ihtiyaçlarımızı görmeye çalıştığımız için gözleme kermesi de ihtiyaçlarımızın ne kadarına merhem sürecekse o kadarıyla iyileştirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kadın Koop. olarak el sanatlarıyla ve Manisa yöresel hediyelik eşyayla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Beşirik, "Mesir Şenliklerimiz yaklaşmaya başladı. Onun için özel tasarımlı keçelerimiz, yöresel bebeklerimiz, ahşap üzerine boyamalardan talepler almaya başladık. Manisamızın değerlerini el sanatlarımızın üstüne işleyerek satışa sunacağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Faruk Çelik Nihat Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title