Haberler

El Emeği Göz Nuru Ürünlerini Sergilediler

Erzincan'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bünyesinde Faaliyet Gösteren Kursların Yıl Sonu Sergisi Yapıldı.

Erzincan'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kursların yıl sonu sergisi yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez Hizmet Binası'nda düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Vali Ali Güngör, kursiyerlere, el emeği göz nuru ürünlerini çeyiz sandıklarında saklamak yerine, onları üretime dönük çalışmaların ilk aşaması olarak görmelerini, aldıkları eğitimi de, hem ailelerinin hem de kendi bütçelerine katkı sağlayacak yönde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Törende Vali Güngör kursu başarıyla bitiren bazı kursiyerlere belgelerini verdi. Daha sonra serginin açılışını yapan Vali Ali Güngör, beraberindeki kurum amirleriyle el emeği göz nuru ürünleri sergilenen stantlarda incelediler.

Erzincan'da 1 Eylül 2007- 13 Haziran 2008 tarihleri arasında merkez ilçe düzeyinde Makine Nakışı, Giyim, Ev Mefruşatı, Ebru, Arıcılık, Kurban Kesimi, Kalorifer Yakıcılığı, Emlak Danışmanlığı, Bilgisayar Operatörlüğü gibi 20 branşta 126 adet mesleki kurs, Halk Oyunları, Dil Kursları, Gitar, Bağlama, Karate, Satranç, Anne-Çocuk Eğitimi gibi 12 branşta sosyal ve kültürel kurs ile ayrıca 1. ve 2. kademe olmak üzere 24 adet okuma yazma kursu açıldığı belirtildi. Ayrıca 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Erzincan'da açılan bu kurslara devam eden bin 77 bayan, bin 436 erkek olmak üzere toplam 2 bin 513 kursiyere belge verildiği kaydedildi.

(İS-İRT-Y) 10.06.2008 18:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title