Haberler

El Emeği Göz Nuru Sergisi

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Halk Merkezi tarafından 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılsonu Karma Sergisi açıldı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Halk Merkezi tarafından 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılsonu Karma Sergisi açıldı. Kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el işleri sergiyi ziyaret edenlerin büyük ilgisini çekti.

Sergi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Halk Eğitim Müdürü Nizamettin Çakırtaş, "Halk Eğitim Merkezleri hayat boyu öğrenme ilkesiyle, her yaş ve eğitim seviyesindeki örgün eğitimin içinde ve dışında kalmış her yaş gurubundaki insanlarımızın gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlara uyumlarını, değişik meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan planlı ve programlı eğitim faaliyetleri yürütülmektedir. Eğitirken üretim yapan, üretim yaparken işgücünü ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran kişiler yetiştirmek, bunları toplumun değişik hizmet ve üretim sektörlerinde değerlendirmek Halk Eğitimin başta gelen amaçları arasındadır" dedi.

Çakırtaş, Halk Eğitim merkezinde talep ve imkanlar çerçevesinde 17 alanda 72 kurs açtıklarını bu kurslarda 2020 kursiyere eğitim verdiklerini, ayrıca Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü ile işbirliği yapılarak kanserden korunma, İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı gibi birçok bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini de söyledi. Yapılan konuşmanın ardından başarılı kursiyerlere plaket verildi. Etkinliğe ilçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Mutlu, Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Ali Karabayır, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Emin Saran, Ali Rasim Acar, Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Bayramiç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title