Haberler

El Baradeiden "Eş Zamanlı Mola" Çağrısı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (Uaek) Başkanı Muhammed El Baradei, İran'ın Nükleer Programına İlişkin Sorunun Çözümü İçin Taraflara, "Eş Zamanlı Mola" Çağrısı Yaptı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Muhammed El Baradei, İran'ın nükleer programına ilişkin sorunun çözümü için taraflara, "eş zamanlı mola" çağrısı yaptı.

Viyana'da pazartesi günü başlayan UAEK yönetim kurulu olağan toplantısının bu sabahki oturumunun ardından basına açıklama yapan El Baradei, toplantıda, "İran yönetiminin BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarının gereğini yerine getirerek uranyum zenginleştirme ve ağır su reaktörüne ilişkin faaliyetlerini askıya alması, aynı anda da BM Güvenlik Konseyi'nin İran nükleer dosyası üzerinde işlem yapmayı durdurması" önerisinde bulunduğunu söyledi.

Önerisinin ABD, Fransa ve İngiltere heyet başkanları tarafından da desteklendiğini ifade eden El Baradei,raporunda da belirttiği gibi, "İran ile UAEK arasında açıklığa kavuşturulmamış hususların açıklığa kavuşturulabilmesi için bir takvim üzerinde mutabakata varıldığını, bu takvimden 2 ila 3 ay içinde sonuç almayı planladıklarını" bildirdi.

"İran yönetiminin yıllardan beri ilk kez UAEK ile güvence denetimleri anlaşması çerçevesinde kurum ile yeterli işbirliği gösterdiğini" belirten El Baradei, "İran ile üzerinde anlaşmaya vardıkları çalışma planına da tam ve eksiksiz riayet edilmesini beklediğini" kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title