Haberler

El Bab ve Cerablus'taki Öğrencilere Diyarbakır'dan Yardım Tır'ları

DİYARBAKIR Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 17 ilçeden temin ettiği kırtasiye, sıra, masa ve kıyafet yüklü 3 TIR, Suriye'nin Cerablus ve El Bab kentlerinde eğitim gören öğrencilere dağıtılmak üzere yola çıktı.

DİYARBAKIR Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 17 ilçeden temin ettiği kırtasiye, sıra, masa ve kıyafet yüklü 3 TIR, Suriye'nin Cerablus ve El Bab kentlerinde eğitim gören öğrencilere dağıtılmak üzere yola çıktı.

Diyarbakır Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe Milli eğitim müdürlülüklerinin ortaklaşa topladıkları yardım TIR'larından 3'ü Suriye'nin Cerablus ve El Bab kentlerindeki öğrencilere gönderilmek üzere yola çıktı.  Yardımların yola çıkışı öncesi  Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir ile Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, yetkililerden bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Cerablus ve El Bab'da bir insanlık dramı yaşandığını vurgulayarak, "Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 17 ilçe Müdürlükleriyle birlikte savaş mağduru eğitim gören çocuklara 15 TIR yardımı hazırladık.  Bu yardımların hepsini aynı anda gönderemiyoruz oradaki durumdan dolayı. Bugün 15 TIR'dan 3'ünü Cerablus ve El Bab'a göndermek üzere buradayız.  Tırlarımızda öğrenci sıra, masa, kırtasiye, boya ve giyim malzemeleri bulunmakta. Her hangi bir güvenlik sıkıntısı yok. O konuda da görüşmeler yaptık" dedi.

Açıklamanın ardından yardım dolu 3 TIR, Cerablus ve El Bab'a gitmek üzere yola çıktı.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Diyarbakır Valiliği Cerablus Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title