Haberler

El Askeriye Türbesine Yapılan Saldırı

Irak'ın Samarra Kentindeki İmam Aliyy'un Naki ve İmam Hasan'ül Askeri'nin Türbelerinin Bulunduğu Külliyeye Yapılan Terörist Saldırı, İran'da Büyük Tepkiyle Karşılandı.

Irak'ın Samarra kentindeki İmam Aliyy'un Naki ve İmam Hasan'ül Askeri'nin türbelerinin bulunduğu külliyeye yapılan terörist saldırı, İran'da büyük tepkiyle karşılandı.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, İran Meclis Başkanı Haddad Adil, İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki başta olmak üzere İranlı yetkililer, bu sabah Irak'ın Samarra kentindeki İmam Aliyy'un Naki ve İmam Hasan'ül Askeri'nin türbelerinin bulunduğu külliyeye yapılan terörist saldırıyı sert bir dille kınadı. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, işgalcilerin gölgesi altındaki Irak'ta imamların mukaddes makamlarına yapılan terörist saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi. İşgalcilere seslenen

Ahmedinecad, "Eğer dindarlığınız yoksa en azından özgür ve civanmert olun. Biliniz ki tarih boyunca kim Ehl-i Beyt ile mücadele etmişse, yok olmuştur. Biliniz ki bu tür işlerinizle yeryüzünü kendinize dar ediyorsunuz. Bizim bölgemizde bu tür işleri yapmayın. Öyle bir karar alırız ki, hiç kimse size en küçük bir yardım bile yapmak istemez" dedi.

İran Meclis Başkanı Haddad Adil de, tüm Müslümanlar'ı derinden yaralayan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Irak'ta tefrika ve entrika peşinde olan kirli eller, bir kez daha imamların makamlarına saygısızlık etmiş ve tüm Müslümanlar'ın kalbinde derin bir yara açmıştır" diye konuştu.

Bu tür saldırıların Irak'ta emniyet ve vahdetin olmasını istemeyenlerin işi olduğunu belirten Adil, tüm İslam alemine teselli dileklerinde bulundu. İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki adına bakanlık sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni tarafından yapılan açıklamada da, Irak'ta mezhepler ve milletler arasında ihtilafa neden olmayı amaçlayan bu tür cinayetleri şiddetle kınadıklarını söyledi. Hüseyni, insanlık dışı bu tür eylemlerin, Irak halkının şuurlu ve sabırlı tutumu karşısında sonuçsuz kalacağını ifade

etti.

El Askeriye külliyesinin kubbesi 22 Şubat 2006'daki terörist saldırıda havaya uçurulmuştu. Bugünkü saldırıda da iki minarenin tahrip olduğu bildirildi.

(SS-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title