Haberler

Eksi 9 Derecede Araçlar Soğuktan Battaniye ile Korunuyor

Eksi 9 derecede araçlar soğuktan battaniye ile korunuyorERZURUM - Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, bazı sürücüler araçlarını korumak için çeşitli önlemler aldı.

Eksi 9 derecede araçlar soğuktan battaniye ile korunuyor

ERZURUM - Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, bazı sürücüler araçlarını korumak için çeşitli önlemler aldı.

Erzurum'da etkili olan soğuk hava nedeniyle özellikle kapalı garajı olmayanlar, evlerinin ve iş yerlerinin önlerine park ettikleri araçlarının dondurucu soğuktan etkilenmemesi için araçlarının üzerlerini naylon ve battaniyelerle kapatıyor.

"Bu şekilde önlem almazsak aracımız donuyor"

Aracını garajı olmadığı için yol kenarına park etmek zorunda kalan Ahmet Özer, hava sıcaklığının gece saatlerinde aşırı soğuduğunu belirterek, "Memleketimiz çok soğuk olduğu için araçlarımızı battaniye ve naylonla sarıyoruz. Eğer bu şekilde önlem almazsak aracımız donuyor" dedi.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın bölge genelinde az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın batı ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, gece ve sabahın ilk saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görüleceğinden sürücü ve yayaların dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 19, Ardahan'da 12, Erzurum'da 10, Ağrı ve Erzincan'da 6, ve Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title