Haberler

Ekren: Cari Açık Tartışılsın Ama Abartılmasın (2-son)

CHP Genel Başkan Yardımıcısı Özyürek:referanduma Katılmayın

-CHP GENEL BAŞKAN YARDIMICISI ÖZYÜREK:REFERANDUMA KATILMAYIN

–CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, topluma, referanduma katılmama, katılma halinde de olumsuz oy kullanma çağrısında bulundu.

ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, topluma, referanduma katılmama, katılma halinde de olumsuz oy kullanma çağrısında bulundu.

TÜRMOB 18'inci Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Özyürek, referandum konusunda şu değerlendirmede bulundu:

"Cumhurbaşkanı bu Meclis tarafından seçildiğine göre bu referandumun, bu Anayasa değişikliğinin gereği kalmamıştı. Biz bu referandumun gereği olmadığını düşünüyoruz. Halkımızın ya katılmayarak ya da katılıp hayır demesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu gereksiz, nafile referanduma 'hayır' demesi gerektiğini düşünüyoruz. Tabii ki takdir halkımıza aittir."

-ÜLKENİN GELİRİ YÜZSÜZ BÜROKRATIN CEİNE GİDİYOR

Enerji Bakanlığı'ndaki operasyonu değerlendiren Özyürek, "Ülkenin geliri yüzsüz bürokratın cebine gidiyor" dedi. Üç yıl önce yapılan Beyaz Enerji operasyonuna işaret eden Özyürek, "Şimdi ne oldu? Ne yazık ki hiçbir şey olmadı. Oradan ihale alan müteahhitler –onların arasında şu anda Meclis'te milletvekili olanlar var- ihale almaya devam etti" dedi. Özyürek, yolsuzlukla mücadele edilmediği zaman sonucun bu olacağını ifade etti.

Tezkere konusunda değerlendirmede bulunan Özyürek, yetki alınmasının mutlaka operasyon yapılacağı anlamına gelmediğini ifade etti. Irak ve ABD başta olmak üzere pekçok çevrede Türkiye'nin kararlılığının anlaşıldığını kaydeden Özyürek, Irak'ın telaşla, PKK'yı ortadan kaldırmak için elinden geleni yapacağı açıklamasında bulunduğunu ifade etti. Özyürek, şunları kaydetti:

-GEREKİYORSA İNCİRLİK KAPATILSIN

"Umarım Irak bu sözü sonuçlandırır ve ordumuzun sınır ötesi operasyon yapmasına gerek kalmaz. Ama ABD'den bugüne kadar çok söz dinledik, hiçbiri yerine getirilmedi. Tezkerenin en doğru şekilde kullanılacağına inanıyorum. İncirlik üssünün kapatılması gerekiyorsa da kapatılmalıdır."

Bütçeyi de değerlendiren Özyürek, ortalama yüzde 7 zam alan memurlar konusunda, "Bütçe memurlar için yine hüsranla sonuçlanmıştır. Zam yüzde 7'lerde kalmıştır. Ama onların enflasyon hesabı yüzde 15'leri bulmaktadır. Memur ve emekli bu toplumun temel direğidir ve çok uzun zamandır enflasyona karşı ezdirilmiştir. Zam oranı bir miktar daha artırılmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki yüksek artışı eleştiren Özyürek, "Sezer'in tasarruf dönemi gitti, yeni bir döneme mi giriliyor? Tasarruf dönemi bitti, bol kepçe dönemi başladı" dedi. Cumhurbaşkanlığı'ndaki 33 milyon YTL'lik tadilat yapılacağına işaret eden Özyürek, Cumhurbaşkanlığının tasarrufa özendirerek topluma örnek olması gerektiğini ifade etti.

Elektrik zammı konusundaki tartışmalara değinen Özyürek, "Enerji KİT'lerinde 8 milyar YTL'ye yakın açığa neden olan elektri zammı yapılacaksa bir an önce açıklanmalıdır. Elbette halka, sanayiye daha pahalı elektrik satılmasını istemeyiz. Ama yapılacaksa daha fazla dallanıp budaklandırmanın alamı yok" diye konuştu.

-DSP LİDERİ SEZER: REFERANDUM İNTİKAM DUYGUSUYLA YAPILIYOR

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, genel kurulda yaptığı konuşmada, referandumu değerlendirirken, "Niçin oyluyoruz? Türkiye'ye ne yararı var? 5 mi 7 yıl sonra mı olacağı belli olmayan bir cumhurbaşkanı seçimi için, intikam duygusuyla hazırlanmış bir değişiklikle referandum yapmanın ne anlamı var anlamıyorum. DSP'de referanduma katılanlar hayır oyu verecek" dedi.

Sezer, tezkere konusunda da, "Bölgemizde Türkiye'ye rağmen hiçbir şey yapılamaz. Kimse haklı girişimimiz karşısında duramaz" dedi.

Laikliğin önemini vurgulayan Sezer, laikliğin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade etti. Diyanet'ten sorumlu bakanlık yaptığını anımsatan Sezer, İslamiyette ruhban sınıfının olmadığını anımsatarak, "Laiklik en çok İslama yakışır" dedi.

Ekonomi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Sezer, düşük kur-yüksek faiz uygulamasının ekonomide üretimsizliğe, işsizliğe, ithalata dayalı büyümeye, ihracatta sıkıntıya işaret ettiğini söyledi. Sezer, "Geldiğimiz noktada, fiyat istikrarının da bir ölçüde sağlandığı gözönüne alınarak, büyüme sağlayacak bir yapıya geçilmesi gerekir" dedi. İhracatın yüzde 70'ine yakınının ithalata dayalı olduğunu söyleyen Sezer, ithalatın sıcak para ile karşılandığını ve sıcak paranın ağır bir bedeli olduğunu kaydetti.

-TÜRMOB BAŞKANI TİMUR: TÜRKİYE FAZİ YÜKÜNDEN KURTULMALI

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title