Haberler
BBC

Ekonomiye Maliyeti 288 Milyar Dolar: Avustralya İş Yerlerinde Sigarayı Tamamen Yasaklamayı...

Avustralya'da iş yerlerinde sigara içilmesinin ekonomiye maliyetinin 288 milyar ABD dolarına çıkabileceği açıklandı. Bu verilerin yayımlanmasından sonra iş yerlerinde sigaranın tamamen yasaklanması çağrıları yapıldı.

Monash Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmanın sonuçları, tıp dergisi BMJ'de yayımlandı.

Buna göre, sigara tiryakileri, sigara içmeyenlere göre daha fazla hastalık izni alıyor.

Sigara içenlerin iş yerlerindeki verimliliği da daha az. Sigara içmeyenlerin verimsiz geçen ortalama gün sayısı 1.8, sigara içenlerin ise 3.2.

'Sigara molaları verimi düşürüyor'

Araştırmada sigara tüketenlerin, sigarayla bağlantılı hastalıklardan erken öldüklerine dikkat çekilirken, sigara molalarıyla kaybedilen zaman ve pasif içicilik, maliyeti artıran diğer unsurlar arasında sıralandı.

24 milyon nüfuslu ülkede, sigara tüketimi nedeniyle nüfusun toplam 3 milyon yıl daha az yaşayacağı tahmin edilirken, yaşam kalitesi dikkate alınarak yapılan hesaplamada bu rakam 6 milyon yıla çıkıyor.

'Hem çalışanların hem de ekonominin sağlığı için'

Araştırma heyetinin başkanı Dr. Alice Owen, sigaranın verimliliğe etkilerinin alarm verici boyutlarda olduğuna dikkat çekerek hükümetin sigara tüketimini azaltacak projelere daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Avustralya, sigaraya yasak bölgeler, tek tip sigara paketleri ve sigara paketlerine caydırıcı fotoğrafların konulmasında dünyaya öncülük eden ülkeler arasında yer alıyor.

Dr. Owen, "Son 30 yılda sigara tüketiminin azaltılması konusunda iyi mesafe aldık. Ancak sigara içenlerin ve ekonomimizin sağlığı için yeni adımlar atılmalı" dedi.

Kanser hastalarına yardım derneği Cancer Council Queensland'in Genel Müdürü Chris McMillan da, iş yerlerinin sigaradan tamamen arındırılmasının sadece sigara tiryakilerinin sağlığına katkıda bulunmayacağını aynı zamanda verimliliği artıracağını ve pasif içicileri koruyacağını belirtti.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Avustralya Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title