Haberler

Ekonomiye Kadın Gücü Ürünleri N11.com'da Satışa Sunulacak

Turkcell ve online alışveriş sitesi n11.com’un işbirliği sonucunda şu anda Türkiye’nin 28 ilinden, 51 kadının ürünü, toplam 103 seçenekle müşterilerin beğenisine sunulacak.

Turkcell ve online alışveriş sitesi n11.com'un işbirliği sonucunda şu anda Türkiye'nin 28 ilinden, 51 kadının ürünü, toplam 103 seçenekle müşterilerin beğenisine sunulacak.

Turkcell açıklamasına göre, Turkcell'in Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü projesinden faydalanan girişimci kadınların el emeği göz nuru ürünleri online alışveriş sitesi n11.com'la yapılan işbirliği sayesinde milyonların beğenisine sunulacak.

Yoğun ziyaretçi trafiğine sahip e-ticaret sitesinde, ilk etapta İstanbul'dan Hakkari'ye, Trabzon'dan Aydın'a Türkiye'nin pek çok ilinden girişimci kadınların yöresel ürünleri vitrine çıkıyor. Bu işbirliği sayesinde hem kadınlar daha çok kazanacak hem de ülkemizin nadir bulunan, geleneksel ürünleri gün yüzüne çıkacak.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Ekonomiye Kadın Gücü ile şu anda 68 bin kadınımıza ulaşıyoruz ve hedefimiz 4 yılda 100 bin kadınımıza ulaşmak. Sağladığımız mikrokredinin yanı sıra girişimci kadınlarımıza sınıf içi eğitimler veriyor, teknolojik altyapımızı projenin daha da güçlenmesi için kullanıyor ve satış kanallarını çeşitlendirmek için çalışıyoruz. Ekonomiye Kadın Gücü ile başlattığımız cepten kalkınma seferberliği, kadınlarımızın el emeği ürünlerini satın alan tüketicilerin katkısıyla daha da büyüyecek" ifadelerini kullandı.

n11.com Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal ise, "n11.com olarak, kadın emeğini öne çıkartan sosyal sorumluluk projelerini desteklemek bizim için çok önemlidir. Ekonomiye Kadın Gücü projesinde yer almak, Turkcell ile bu konuda işbirliği yapmak bizler için çok değerli. Bu tip projelerin başarısını etkileyen en önemli faktör, satış kanalı ve pazarlamanın doğru planlanmasıdır. n11.com olarak bu noktada en doğru platform olma özelliğini taşıyoruz. Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız" değerlendirmesini yaptı.

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Aziz Akgül de projedeki yeni açılımla ilgili olarak şunları aktardı:

"Turkcell ve n11.com'un gerçekleştirdiği değerli işbirliği kadınlarımızın sürdürülebilir kalkınmasına bir önemli destek daha sağladı. Mikrokredi,  pazarlama, eğitim ve teknoloji desteğinin ardından şimdi de girişimci kadınlarımız e-ticaretle tanışıyor, milyonlara ulaşarak ürünlerini satabilme imkanına kavuşuyor. Ekonomiye Kadın Gücü'nde böyle önemli desteklerle artık kadınlarımız kendi ayaklarının üzerinde duruyor, ekonomiye katılıyor, hayallerine bir adım daha yaklaşıyor"

Trabzon'dan kazaziye sanatıyla yorumlanmış takılardan, Tokat'tan bakırcılık sanatının en güzel örnekleri cezve ve fincanlara…

Ekonomiye Kadın Gücü sanal mağazası, n11.com'un ana sayfasında  "Seçkin Mağazalar" bölümünde Turkcell El Emeği ismiyle yer alırken, mağaza, Anadolu'nun otantik, geleneksel ve tamamen el işi ürünlerinden seçilen ürün gamına sahip.

Kastamonu'dan taş baskı masa örtüleri, Konya'dan tuzdan yapılmış aksesuar malzemeleri, Mardin'den bıttım sabunu, Hakkari'den yöresel fistan takımı, Samsun'dan yün dokuma cecim kilimi ve Kütahya'dan çini takılar bu seçeneklere sadece birkaç örnek… Satışa sunulan her ürünün açıklamasında el emeği göz nurunu üreten kadınların öyküsü, ürünün detaylı özellikleri ve üretim tekniğine de yer veriliyor.

Fiyatlar 5 lira ile 5000 lira arasında değişiyor

Turkcell ve n11.com'un işbirliği sonucunda şu anda Türkiye'nin 28 ilinden, 51 kadının ürünü, toplam 103 seçenekle müşterilerin beğenisine sunulurken mağazadaki ürün portföyü, Türkiye'nin pek çok yerinden gelecek yöresel ürünlerle genişleyecek.

Ürünlerin seçiminde sadece ait olduğu bölgenin yöresel özelliklerini taşıması, malzemelerinin tamamen organik olması ve el emeğiyle üretilmesi kriterleri esas alınıyor.

Böylece, Türkiye'nin nadir bulunan, geleneksel tarzda üretilen yöresel ürünleri de gün yüzüne çıkarak alıcıların beğenisine sunulmuş oldu. n11.com'un Turkcell El Emeği mağazasındaki ürünleri 5 lira ile 1.500 lira fiyat aralığında satışa sunuluyor.

Ürünleri satın alan tüketiciler, Anadolu kültürünün en güzel örneklerine sahip olmanın yanı sıra, Ekonomiye Kadın Gücü Projesi'ne ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, aile bütçesine katkı sağlayan kadınlara da destek vermiş oluyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Hakkari Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title