Haberler

Ekonomistler Platformu'ndan Kobi'lere AB Desteği

Ekonomistler Platformu'nun Yozgat Sorgun İlçesindeki Kobi'lerin İş Yapabilme Kapasitelerinin Artırılmasına Yönelik Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (Stso) Ortaklığıyla Gerçekleştirdiği Kobi Geliştirme Merkezi (Kobigem) Projesi Çalışmaları Başladı.

Ekonomistler Platformu'nun Yozgat Sorgun ilçesindeki KOBİ'lerin iş yapabilme kapasitelerinin artırılmasına yönelik Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ortaklığıyla gerçekleştirdiği KOBİ Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) Projesi çalışmaları başladı.

Avrupa Birliği Komisyonu ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kalkınma programları kapsamında yürütülecek proje için 85 bin 762 euro kaynak sağlandı. Bir yıl sürecek projenin finansmanına Avrupa Birliği 77 bin 185 euro, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 8 bin 576 euro destek verdi.

Proje çerçevesinde KOBİ'lerin pazarlama ve stratejik iş planlarının hazırlanması konusunda eğitimler, finansman ihtiyaçlarına yönelik bilgilendirme seminerleri verilecek ve işletmelerin yol haritası belirlenecek. Aynı zamanda KOBİ Geliştirme Merkezi'nde çalışacak uzmanlar bölgedeki KOBİ'leri ziyaret ederek, pazarlama ve stratejik planlama alanlarında yardımcı olacaklar. Çalışmalar yıl sonunda KOBİ Geliştirme Merkezi yıldönümü toplantısı ve sertifika töreniyle tamamlanacak.

YERELİ GÖZARDI EDEMEYİZ

Proje konusunda bilgi veren Ekonomistler Platformu Genel Koordinatörü Oğuz Demir, sadece ekonomik araştırmalar değil aynı zamanda yerel seviyede iş dünyasının kalkındırılmasında aktif görev yaptıklarını söyledi.

KOBİGEM projesinde Ekonomistler Platformu'nun önemli bir yeri olduğuna değinen Oğuz Demir, iyi bir çalışma sonunda projenin finansman ayağını oluşturduklarını, şimdi sırada projeyi ayağa kaldırmanın olduğunu belirtti.

Türkiye'de ekonomi politikalarının belirlenmesi sürecinde yerel aktörlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini bildiren Demir, yerel kalkınma modelleriyle hareket eden projelerin makro ekonomiye de destek sağlayacağını ifade etti.

Oğuz Demir, Ekonomistler Platformu'nun yerel kalkınmada KOBİGEM projesinden sonra hemen bu hafta sonu (3 - 4 Şubat) Kayseri'de işadamı örgütlerine yönelik bilgilendirme programı düzenleyeceğini hatırlattı. Demir, bu yıl özellikle yerel kalkınma çalışmalarına hız vereceklerini bildirdi.

İSTİHDAMIMIZ ARTACAK

Sağlanan destekten dolayı Ekonomistler Platformu'na teşekkür eden Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şenses de, projenin bölge KOBİ'lerine hayat vereceğini söyledi.

Bölgede istihdam imkanlarının geliştirilmesinde projeden çok şey beklediklerini belirten Şenses, ayrıca Sorgun'daki projelendirilen jeotermal enerjinin sağladığı rekabet avantajının KOBİ'lerin kalkındırılmasında önemli bir etkisi olacağına inandığını bildirdi. STSO Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şenses, ekonomik kalkınmanın yerel projelerin hayata geçirilmesiyle sağlanabileceği kanaatinde olduğunu sözlerine ekledi.

(ERÖ-ERÖ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title