Haberler

Ekonomik Olarak Daha da Güçlendikçe..."

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "2023, 2053 ve 2071 gibi büyük hedefleri olan bir millet ve devletiz. Bu hedeflere kararlılıkla ilerleyip, bölgesel ve küresel ölçekte ekonomik olarak daha da güçlendikçe çalışanlarımıza daha fazla imkan sağlayacağımıza inancım tamdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "2023, 2053 ve 2071 gibi büyük hedefleri olan bir millet ve devletiz. Bu hedeflere kararlılıkla ilerleyip, bölgesel ve küresel ölçekte ekonomik olarak daha da güçlendikçe çalışanlarımıza daha fazla imkan sağlayacağımıza inancım tamdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği üyeleri ile bayramlaştı. Kısa süre önce kamu görevlileri ve kamu emeklileri ile 2018-2019 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde mutabakatla sonuçlandığını ifade eden Çavuşoğlu, "Öncelikle bu mutabakatın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 4'üncü dönem toplu sözleşme ile kamu çalışanları ve kamu emeklilerinin maaşlarında 2018 yılının ilk altı ayında yüzde 4, ikinci altı ayında yüzde 3.5, 2019 yılının ilk altı ayında yüzde 4, ikinci altı ayında yüzde 5 oranında artış sağlanmıştır. Ayrıca altı aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyonun öngörülen artıştan fazla olması halinde aradaki farkın maaşlara yansıtılması da karara bağlandı. Kamu çalışanlarımızın maaşlarına yaptığımız zam bir taraftan onları memnun etmeye yönelik iken, diğer taraftan kamu mali dengesini koruma amacını da gözetmiştir. Enflasyonun orta vadede düşüş trendine girdiği bir ortamda hükümetimiz mali imkanlarını sonuna kadar kullanarak kamu çalışanlarımızın refah payındaki artışı sağlamıştır. Bu artış oranı piyasalarca da olumlu karşılanmıştır. 4'üncü dönem toplu sözleşmede 80 milyon vatandaşımızın hakları gözetilmiştir. Hiçbir vatandaşımız dışarıda bırakılmamıştır" diye konuştu.

"EKONOMİK OLARAK DAHA DA GÜÇLENDİKÇE ÇALIŞANLARIMIZA DAHA FAZLA İMKAN SAĞLAYACAĞIMIZA İNANCIM TAMDIR"

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bizler 'Türkiye kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım' diyen bir liderin, cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her zaman vatandaşımıza daha fazla nasıl imkan sağlarız diye uğraşan bir iktidarın mensuplarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızla birlikte AK Parti hükümeti, hiçbir zaman bu aziz millete sunulan imkanları yeterli bulmamış, her zaman daha fazla nasıl veririz, nasıl imkan sağlarız diye çalışıp çabalamıştır. Bu noktada ifade etmeliyim ki, gönlümüz sizlere sunduğumuz bu imkanların çok ötesinde imkanlar hayal ediyor. Bildiğiniz gibi 2023, 2053 ve 2071 gibi büyük hedefleri olan bir millet ve devletiz. Bu hedeflere kararlılıkla ilerleyip, bölgesel ve küresel ölçekte ekonomik olarak daha da güçlendikçe çalışanlarımıza daha fazla imkan sağlayacağımıza inancım tamdır. Kamu çalışanlarının imkanı arttıkça insanımızın yüzünün güldüğünü en iyi bilen kadrolar AK Parti hükümetinin kadrolarıdır."

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numar Şeker ise, "Bu ülkenin geleceği için mücadele ediyoruz. Bu gücümüzü bir takım çeteler gibi değil, bir mihraklar gibi değil, beyni sivilleşmemiş ama önünde sivil kelimesi olan sendikalar gibi çalışmıyoruz. Biz, toplu sözleşme masasına otururken, çok ciddi çalışmalar yapıp, alternatifler ürettik. Ama birileri çıkıp 2008'de Kamu-Sen 2+2'ye imza atarken, bir sıkıntı olmuyordu. Şimdi çıkıp, yüzde 17.54'e nasıl imza atarsınız, hakem heyetine niye gitmediniz, memuru sattınız gibi söylemlere karnımız tok" şeklinde konuştu.

(Ahmet Faruk Çabuk - Abdullah Çibir / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Çavuşoğlu Memur Sen Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title