Haberler

Ekonomiden Kısa Kısa

100 Yıllık Masal Güllü Konakları

100 yıllık masal Güllü Konakları

VADİLERİ, çağlayanları, üzüm bağları ve kuş sesleriyle ünlü İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü, hafta sonu tatilinin gözde mekanlarından Güllü Konakları’yla adından söz ettiriyor. 100 yıllık tarihe kapı aralayan, güllerle donatılmış Güllü Konakları’nda oda sayısı 2009’da açılan Gülistan odalarıyla 12’ye ulaştı. Her biri ayrı dekorasyon ve mobilyalara sahip odalarda, hem eski zamanların asaletini, hem de konforu bir arada bulmak mümkün.

Renault’a Asenalı tanıtım

ARKAS Otomotiv’in Swissotel Grand Efes’te düzenlediği Renault Trucks’ın Premium Euro 5’in tanıtım etkinliğine Asene farklı bir renk kattı. Renault Trucks Genel Müdürü Dominique Pollien, Renault kamyonlarında Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’deki müşterilerine de ‘en son’ motor teknolojisinin faydalarını sunmaya karar verdiklerini ifade etti.

Genel Müdürü Dominique Pollien, Euro 5 motorlarının, güç ve yakıt tasarrufunun tüm avantajlarının yanısıra çevre koruma politikasını sürdürdüğünün altını çizdi.

Euro 5 üretimi

Renault Trucks’ın Türkiye’de krize rağmen iyi bir varlık gösterdiğine işaret eden Pollien, bunu devam ettireceklerinden emin olduğunu söyledi. Pollien, Bursa’da Euro 5 üretimine başladıklarını, araçların yüzde 92-96’ya kadar geri dönüştürülebilir materyalden üretildiğini kaydetti.

BTM’den yapılara Poseidon yalıtımı

BTM’nin yeni ürünü ‘Poseidon’ su, nem ve korozyona karşı köklü çözümler sunuyor. Genel Müdür Cem Baki Sinal, ülkemizde konutların su yalıtımının yeterli yapılmaması nedeniyle binalarda yaşayanların rutubete maruz kaldığını belirterek, “Bu yüzden ısı kayıpları ortaya çıkıyor” dedi. BTM üretim ve ar-ge ekibinin su yalıtımını en üst düzeyde gerçekleştirmek amacıyla Poseidon’u ürettiğini açıklayan Sinal, “Poseidon tek katta üst düzey yalıtım sağlıyor, bu da klasik bitümlü membran teknolojisinden çok daha üstün bir teknolojiyi kullanma olanağı sunuyor” diyerek, yalıtımı yetersiz bina ve konut sahiplerine, suya ve neme karşı üstün özellikleri denenip, kanıtlanmış, kolay taşınan, kolay uygulanan, üstün kaliteli BTM teknolojisinin ürünü Poseidon’u öneriyoruz” dedi.

Lojistik dünyası Yaşar’da buluştu

YAŞAR Üniversitesi Lojistik Topluluğu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Lojistik Günleri’ne  yurtiçi ve yurtdışından sektör temsilcileri katıldı. Kuşadası Grand Belish Hotel’deki etkinliğin bu yılki temasının “Lojistik Köyler” olduğunu belirten  Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, bu konunun İzmir için çok güncel ve ciddi bir konu olduğunu vurguladı.

Sponsor olan firmalar

Barkan, “Konumu itibariyle İzmir, dünyaya açılan limanı ile lojistiği genleriyle yaşamaktadır. Bu yüzden lojistik köy temasının seçilmesi çok yerinde bir karar olmuştur” dedi. Sektörel gelişmelerin ve sorunların masaya yatırılacağı Uluslararası Lojistik Günleri’ne, Şimşekler Grup, Schenker ARKAS, Aras Kargo, UND, Loder, Utikad, yenibiris.com, Latek Lojistik, Pasaport Pizza, Cornetto, Carlsberg, Lily Kağıt sponsor oldu.

KARTLI VEYA KUPONLU SİSTEMLE ÖĞLEN YEMEĞİ

İzmir Foça Belediye Başkanlığı tarafından “açık ihale usulü” ile kartlı veya kuponlu sistemle öğlen yemeği hizmeti satın alınacak.

 İhale, Foça Belediye Başkanlığında 12 Nisan 2010 tarihinde saat 10.30’da yapılacak.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title