Haberler

Ekonomide Bir Başarı Hikayesi

Diyarbakırlı İş Adamı Eşref Turhan, Varoş Semtlerde Kurduğu Atölyede Ürettiği Ev Tekstil Ürünlerini Marka Haline Dönüştürdü. Yıllık Cirosunu 4 Bin Dolara Çıkaran Turhan, 'Goldroom' Markasıyla Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri'ne Yatak Takımı İhraç Ediyor.

Diyarbakırlı iş adamı Eşref Turhan, varoş semtlerde kurduğu atölyede ürettiği ev tekstil ürünlerini marka haline dönüştürdü. Yıllık cirosunu 4 bin dolara çıkaran Turhan, 'Goldroom' markasıyla Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri'ne yatak takımı ihraç ediyor.

İstanbul ve Bursa'da aldığı ev tekstili ürünlerini Diyarbakır'da perakende satan Eşref Turhan, 2000 yılında 4 bin 500 YTL borç parayla aldığı bir dikiş makineyle iş hayatına atıldı. Diyarbakır'ın bir semtinde açtığı küçük bir atölyede ev tekstili ürünlerini üretmeye başlayan genç yatırımcı kazandığı parayla borcunu ödedikten sonra her geçen gün makina sayısını artırdı. 35 işsize istihdam oluşturdu, doğru yatırımla firmanın sektörde hızla büyümesini sağladı.

Kardeşiyle birlikte aldığı bir makineyle nevresim üretip pazarlamaya başladıklarını anlatan Eşref Turhan, iş başarısını şöyle anlattı: "2001 krizinde zorlandık ama ayakta durmayı başardık. Siparişler çoğalmaya başlayınca, eleman ve makine sayısını artırmaya başladık. Varoşla mahalledeki küçük bir dükkandan, 2 bin 500 metrekarelik bir sahaya dönüştürdü. Dünyada kullanılan son teknolojik makinelerle 35 kişiyi istihdam ettik. Marka ismi ararken, kadınlar için en önemli yerin yatak odası olduğu fikriyle 'altın oda'nın İngilizce karşılığı Goldroom tescilledik. Ayrıca desinatörlerimizin çizdiği 20'ye yakın deseni tescilledik." Kalifiye eleman ve hammadde sıkıntısı çektiğini anlatan Turhan, doğuya yatırımı güvenlik kaygılarıyla yapmayan iş adamlarını bahane üretmekle suçladı. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere 32 kentte satış şubeleri açtığını ifade eden Eşref Turhan, şöyle konuştu: "Goldroom'u desinatörleri çizdiği desenler ile çalışanların maharetli elleriyle markalaştırdık. Ürünü pazarlarken ürünlerinin kalitesine bakıp bölge bayi sananlarda vardı, Diyarbakır'da yapılan ürüne ön yargılı bakanlar vardı ancak bu olumsuzluğu büyük ölçüde aştık. Sektörde Türkiye markası ilk 5 üretici firmayla yarış eder durumuna geldik. Bölgede istihdama katkı sunmaktan oldukça mutluyuz." EN BÜYÜK HEDEFİ İHRACAT Özel televizyonlarda yayınlanan bazı dizilere sponsorluk yaptıklarını belirten Turhan, sözlerine şöyle devam etti: "Yılda yaklaşık 4 milyon YTL'lik ciromuz var. Kuzey Irak'a az da olsa ihracat yaptık. Başta Almanya olmak üzere Azerbaycan ile Türk Cumhuriyetleri'nden yoğun sipariş talepleri alıyoruz. Tataristan'dan işadamları Diyarbakır'a gelerek sipariş verdi. İhracat için yeni Tur-San isminde bir şirket kurduk. Hedefim dünya markası olmak. İstihdam sağladığımız 35 kişi 500 YTL ile bin 500 YTL arasında gelir elde ediyor." Atölyede el emeği göz nuru ile ev tekstil ürünleri üzerinde dokuma yapan işçiler ise kendi kapılarının önünde çalışmaktan memnun görünüyor.

(AYŞ-AŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title