Haberler

Yüzlerce gence iş imkanı doğacak

Güncelleme:

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı devam eden fabrika binası inşaatında incelemelerde bulundu. Betonarme aksamı büyük oranda tamamlanan fabrika binası hizmete sunulduğunda, yüzlerce gence istihdam imkanı doğacak.

Sosyo ekonomik yönden Şanlıurfa'nın en dezavantajlı ilçesi olan Eyyübiye'nin kaderini değiştirmek için projeler üreten ve uygulamaya koyan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçenin genç nüfus potansiyelinin en büyük sorununun işsizlik olduğunu, bu sorunu çözmek için kamunun tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda başlayan kazı ve hafriyat çalışmalarının tamamlanmasının ardından, betonarme kısımlarının imalatına başlanan fabrika binasındaki gelişmeleri yakından takip eden Başkan Kuş, dün yaptığı incelemelerde yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. İnşaat çalışmasını bir an önce tamamlayıp, fabrika binalarını faal hale getirmek istediklerini dile getiren Başkan Kuş, "Seçildiğimiz günden bu yana çalışmalarımızı hummalı bir şekilde sürdürüyoruz. Sahada en çok karşılaştığımız sorun istihdam idi. Eyyübiye Belediyesi olarak istihdama katkı sunma noktasında taahhütlerimiz vardı. Şu anda Başkan Yardımcımız ve Meclis Üyemizle birlikte fabrika inşaatımızda detaylı incelemelerde bulunduk. İnşallah çok yakın zamanda yapımını tamamlamış ve Eyyübiyeli kardeşlerimle açılışını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Projenin hayata geçmesiyle istihdam olanağı sağlamak adına çok büyük bir adım atmış olacaklarını kaydeden Başkanı Kuş, "Tabi ki yetmez, 32 şehirden büyük ve istihdam anlamında belki Türkiye'nin en dezavantajlı ilçesi olan Eyyübiye'de hep istihdam dedik. Yine bunu sağlamak adına başlattığımız sera projesi de tamamlanma aşamasında. İnşallah 15-20 gün içinde seramızın da açılışını Eyyübiyeli kardeşlerimle gerçekleştireceğiz. Orada da yüzlerce gencimize istihdam sağlayacağız" diye konuştu.

Eyyübiye Belediyesinin diğer yatırımları hakkında da bilgiler veren Başkan Kuş, tamamlanan ve açılışa hazırlanan yarı olimpik yüzme havuzu, Süleymanşah Gençlik Merkezi, Eyyüp Nebi Etüt Merkezi, üç adet yeni park ve bölgenin en büyük Millet Bahçesi'nin açılışını yapmak için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Direkli Mahallesinin ihtiyacı olan kapalı semt pazarı inşaatını da tamamladıklarını ve önümüzdeki günlerde hizmete sunacaklarını kaydeden Başkan Mehmet Kuş, katı atık geri dönüşüm merkezi projesine başladıklarını, halkın tüm kesimlerine hitap eden onlarca projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Kuş Şanlıurfa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title