Haberler

TÜBA Üyesi Prof. Dr. Yurdusev, AASSA Başkan Vekili oldu

Güncelleme:

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi, Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, TÜBA'nın üyesi olduğu Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği (AASSA) Başkan Vekili oldu.

TÜBA'dan yapılan açıklamaya göre, AASSA 5. Genel Kurulundaki oylama sonucunda 2021-2024 dönemi AASSA Seçilmiş Başkanı olan ve 2024-2027 döneminde başkanlığı üstlenecek olan Yurdusev, AASSA Başkanı Prof. Dr. KhairulAnuar bin Abdullah'ın vefatı üzerine 2024 yılına kadar başkanlık görevini vekaleten yürütecek. Yurdusev 2024-2027 döneminde ise AASSA Başkanı olarak hizmetine devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AASSA Başkan Vekili Yurdusev, Khairul Anuar'ın vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Kendisiyle AASSA'da beraber çalıştık ve şimdi ondan devraldığım bu görevi bilim dünyasına hizmet için layıkıyla yapmaya çalışacağım. AASSA'nın kurucularından olan TÜBA, aktif katkıda bulunan üyelerin başında geliyor. AASSA'daki çalışmalarımda Akademimizin önceki ve mevcut başkanlarından ve üyelerimizden hep destek gördüm. Kendilerine destekleri için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Anuar'ın yakınlarına ve ailesine başsağlığı dileyerek, Prof. Dr. Yurdusev'e görevinde başarılar diledi.

Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev

ODTÜ'de ve İngiltere'deki Leicester Üniversitesi'nde eğitim gördü. Oxford Üniversitesi ve KansaiÜniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

Uluslararası ilişkiler teorisi, Avrupa kimliği ve Osmanlı diplomasisi başlıca ilgi alanları arasında olan Yurdusev, 2012 yılında TÜBA Asli üyesi, aynı yılın aralık ayında Akademi Konseyi Üyesi seçildi. Yurdusev, 2015-2018 yıllarında TÜBA Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

İngilizce ve Türkçe olmak üzere çok sayıda konferans tebliği, kitap bölümü ve dergi makalesi olan Yurdusev'in çalışmaları Japonca ve İspanyolca olarak da yayımlandı.

???????Dünya Sanat ve Bilim Akademisi Üyesi ve Akdeniz Akademileri Birliği (EMAN) Başkan Yardımcısı olan Prof. Yurdusev, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ahmet Nuri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title