Haberler

Traktör Satışları Yüzde 50 Arttı

Kütahya’nın Aslanapa, Çavdarhisar ve Altıntaş ilçelerinde, traktör satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttığı bildirildi.

Kütahya'nın Aslanapa, Çavdarhisar ve Altıntaş ilçelerinde, traktör satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttığı bildirildi.

Özel bir şirkete ait traktörlerin satış temsilciliğini yapan Ali Okumuş, Türk çiftçisinin teknolojik ürünleri yakından takip ettiğini dile getirdi.

Okumuş, " Kütahya'da yıl içerisinde 750 traktör satışı yaptık. Özellikle Altıntaş, Aslanapa ve Çavdarhisar ilçelerimizde satış oranlarımız arttı. Yağışlar ve verim yönünden çiftçilerimiz için güzel bir yıl oldu. Pancar üretiminde beklenen verim yakalandı. Bu da traktör talebini arttırdı. İç pazar satışları yüzde 50 büyüdü. Kütahya genelinde ciromuzu yarı yarıya arttırdık. Böylelikle bu rakamlar bize ciro rekoru getirdi. Türk çiftçisi artık tarımda kullandığı traktöre ve diğer tarım aletlerinin teknolojik olanlarına yatırım yapıyor. 10 yıl önce çift çeker traktör satış oranı yüzde 29 iken şu anda yüzde 60'a çıktı. Satılan her 100 traktörün 80'i çift çeker. Bu çok önemli. Çift çeker demek tarlayı iyi tutan demek, iyi çekiş demek, daha az yakıt tüketimi demek. O yüzden çift çeker olması çok önemli. Sadece yüksek beygir gücü değil, sadece çift çeker değil, lastik oranlarından tutun, kabinli traktöre kadar, yükleyici traktörlere kadar, çiftçimiz artık verimlilik için yatırım yapıyor. Üretici, teknolojinin modern üretim, teknikleriyle değiştiğini gördü. Bunda tabii ki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tarım Bakanlığı'nın teşvik destekleme politikaları, bankaların kredi destekleri de çok etkili oluyor" diye konuştu.(YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çavdarhisar Altıntaş Aslanapa Kütahya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title