Haberler

TOBB Kadın Girişimciler İstişare Kurulu Toplantısı

Güncelleme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kadın Girişimciler Kurulu'nun ülkenin en büyük ve kapsamlı kadın girişimci networkü olduğunu belirterek, "Kadın girişimci kurullarımızın yürüttüğü çeşitli eğitim, etkinlik ve tanıtım çalışmalarıyla kadın girişimci...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kadın Girişimciler Kurulu'nun ülkenin en büyük ve kapsamlı kadın girişimci networkü olduğunu belirterek, "Kadın girişimci kurullarımızın yürüttüğü çeşitli eğitim, etkinlik ve tanıtım çalışmalarıyla kadın girişimci sayımız Türkiye'de 142 bine yükseldi. Bu tarihi bir rekor." dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler İstişare Kurulu Toplantısı webinarında konuştu.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun yeni başkanının Opet'in kurucusu Nurten Öztürk olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, Öztürk'ün pek çok sosyal sorumluluk projesini de başarıyla hayata geçiren, aktif ve dinamik bir girişimci olduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın TOBB Kadın Girişimci Kurulu'nun kuruculuğunu yaptığını anımsatarak, Pekcan'ın pek çok kadın girişimciye rol model olduğunu söyledi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun 81 ilde örgütlenen 7 bin kurul üyesiyle Türkiye'nin en büyük ve kapsamlı kadın girişimci networkü olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, "Kadın girişimci kurullarımızın yürüttüğü çeşitli eğitim, etkinlik ve tanıtım çalışmalarıyla kadın girişimci sayımız Türkiye'de 142 bine yükseldi. Bu tarihi bir rekor." dedi.

Hisarcıklıoğlu, 2007'de kurulan Kadın Girişimci Kurulu'yla oda ve borsalardaki kadın meclis üyesi sayısının 235'e, meslek komitesindeki kadın temsilci sayısının da 800'e ulaştığına dikkati çekti.

"Kadın girişimciliğin desteklenmesi için çalışıyoruz"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi döneminin, sıkıntıların yanı sıra, fırsatları da beraberinde getirdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu süreçte dijital dönüşümün ne denli önemli olduğunu hep beraber gördük. Kadın girişimciliğin desteklenmesi ve kadın girişimci sayısının artırılması için Ticaret Bakanlığımızla birçok alanda birlikte çalışıyoruz. Bakanlığımızın yürüttüğü kadın girişimci network buluşmalarına, yerelde Kadın Girişimci İl Kurullarımız sahip çıkıyor."

Hisarcıklıoğlu, Bakanlıkla birlikte Facebook iş birliğinde oluşturdukları internet tabanlı platformla, kadın girişimciler başta olmak üzere KOBİ'lerin pandemi döneminde ihtiyaç duyabileceği teşvik ve destekleri anlattıklarını dile getirdi.

"Kadın Girişimciler Kurullarımızda bundan sonra da, dijitalleşmeye odaklanan, yenilikçi projeleri gündeme almamız lazım." diyen Hisarcıklıoğlu, e-ticaret eğitimleri hakkında bilgiler de paylaştı.

"Kadın girişimcilerin şirketleri kamu ihalelerinden daha fazla faydalanabilmeli"

Hisarcıklıoğlu, bu eğitimle bağlantılı olarak, pazar yerleriyle görüşerek ilk defa e-ticaret yapacak kadın girişimciler için projeler geliştirdiklerini belirterek, bu projeler vasıtasıyla 1000'den fazla girişimcinin işinin dijital ortama taşıyarak, ilk defa e-ticaret yapmaya başladığını anlattı.

Kadın girişimcilerin başarı hikayeleriyle rehberlik yapacakları "Kadın Girişimciler Akademisi"ni kurduklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, girişimcilerin burada günlük hayatta ihtiyaç duyulabilecekleri tüm bilgi ve tecrübelere kolaylıkla erişebileceğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcilerin kurduğu şirketlerin, kamu ihalelerinden daha fazla faydalanabilmesi adına pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu kapsamda diğer ülkelerde de benzeri görülen fiyat avantajı ve kota uygulamaları ile girişimci kadın sayımızı daha da artırılabiliriz. Bu konuda da örnek bir kadın girişimci olarak Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan'dan da destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ruhsar Pekcan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title