Haberler

TETSİAD Başkanı Bayram: "İhracatçıları destekleyen yapısal reformlar şart"

Güncelleme:

Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, ihracatta ocak ayında yakalanan ivmenin devamı için üretici ve ihracatçıları destekleyen yapısal reformların şart olduğunu belirtti.

Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, ihracatta ocak ayında yakalanan ivmenin devamı için üretici ve ihracatçıları destekleyen yapısal reformların şart olduğunu belirtti.

Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ocak ayında tüm zamanların en iyi ihracat rakamlarına ulaştığını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinin zorlukları da hesaba katıldığında milli bir başarı hikayesi yazıldığını ifade etti.

İş dünyasının ve ihracatçıların dünyayı etkileyen salgın süreciyle oluşan yeni dünya düzenini iş yaşamına adapte ettiğini vurgulayan Bayram, "Bunun yanı sıra dijitalleşme süreciyle yeni pazarlara nitelikli ve kaliteli ürünler sunma zorunluluğunu beraberinde getiren sürece hızlıca adapte olundu." değerlendirmesinde bulundu.

Bayram, Türk ev tekstili sektörü temsilcileri olarak ülke ihracatına katkılarını her geçen gün artırmak için çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Katma değerli bir sektörde hizmet veren iş insanları olarak, yeni pazarlarda yer bulabilmenin yollarını arıyoruz. Bu anlamda dünyadaki üretim ve tüketici trendleri, pazar ihtiyaçlarının doğru analizi, üretimde, satış, tedarik ve dağıtımda en doğru yöntemlerin belirlenip kullanılması için dünyayı sürekli takip edip kendimizi güncelliyoruz. İhracat rakamlarında yakalanan başarının devamı için üreticilerin ve ihracatçıların desteklenmesi gerekiyor. İhracatta ocak ayında yakalanan ivmenin devamı için üretici ve ihracatçıları destekleyen yapısal reformlar yapılması şart. Salgının başından bu yana açıklanan destek paketleri üreticiyi ayakta tutsa da sürecin uzun sürmesi ve salgın sürecinde oluşan belirsizliklerle sorunlar devam ediyor. Üretimin ve ihracatın önünü açacak yapısal reformlarla krizi fırsata çevirerek yeni dünya düzeninde ülke olarak kendimize daha sağlam yer edinebiliriz. Bu yolda sektör temsilcileri olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title