Haberler

TESK Başkanı Palandöken: "Sigara ve alkole yapılan zamlar kaçağı artırır"

Güncelleme:

TESK Başkanı Palandöken: "Sigara ve alkole yapılan zamlar kaçağı artırır"

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alkol ve sigaradaki ÖTV artışının kaçak sigara ve alkol kullanımını artırabileceğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte sigara ve alkol grubundan alınan özel tüketim vergisindeki yüzde 25'li artışı değerlendirdi. Alkol ve sigaradaki ÖTV artışının halkın alım gücünü zorlayacağını ifade eden Palandöken, "Bu fiyat artışları kaçak sigara satışlarına yönelimi artıracağı için vergi kaybı da daha fazla olacaktır. Bununla birlikte alkolde de aynı şekilde metil alkolden elde edilen kaçak alkol yapımına yönelim artacaktır. Bu da kaçak alkolden ölümlerin daha da yükseleceği anlamına gelmektedir. Fiyat artışlarının özellikle bu ürün grubunda doğrudan kaçağa yönelimi artırdığı unutulmamalı. Sigara ve alkole yapılan bu orantısız vergi artışından hem esnaf hem vatandaş için hem de vergi kaybı yaşanmaması için vazgeçilmeli. Çünkü dolaylı vergi gelirlerinde devletin alkol ve sigaradan ortalama 6 milyar lira yıllık kaybı var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title