Haberler
Güncelleme:

Son Dakika! Asgari ücretin 5 bin 500 TL'ye çıkarılmasıyla devletin feragat ettiği vergi miktarı 90,6 milyar TL'ye yükseldi

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda yeni asgari ücretin 5 bin 500 TL'ye çıkarıldığı duyuruldu. Geçtiğimiz ocak ayında asgari ücret üzerinden vergi alınmamasının kararlaştırılmasının ardından bu uygulamaya yeni asgari ücrette de devam edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, devletin asgari ücret üzerindeki vergi hakkında vazgeçmesinin ardından feragat edilen vergi miktarının 32,8 milyar TL'lik artışla 90,6 milyar TL'ye yükseldiğini açıkladı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (9)

Çınar Saraç:

Asgari ücrete ara zam verirken iş verene 100 TL destek kurtarmaz , iş verenler şimdi işçi çıkartmaya başlayacak bunun vebalini nasıl alıyorsunuz

38
84
yanıtYanıtla
uCube :

Kimse kolay kolay işçi çıkarmaz rahat ol. Çıkarırsa da mecbur işler yürüsün diye işçi almak zorunda. İşçiler olmasa, o iş verenlerin hiçbiri olmaz. Önemli olan çalışan emek verendir. Oturup çukkalayan değil. ;))

yanıt17
yanıt10
Tekin Atak:

Sen kesin iş verensin arkadaş devlet asgari ücrete zam yapar neden yaptınız dersiniz yapmasa neden yapmadınız dersiniz vay arkadaş.

yanıt45
yanıt17
Çınar Saraç:

Ben olsam çıkartırım , sen maliyetimi yükselt , elektrik doğal gaza zamlar gelmeye devam etsin , gıdalara zam gelmeye devam etsin iş yerimin gideri yükselsin sonra işçi çıkartma derler , 5 kişi varsa ikisine yol veririm bu kadar basit

yanıt6
yanıt8
ismail bey :

Çalışana verilen zam, işvereni pek etkilemez. Kazancını bereketlendirir, dua alır. Nasıl olsa tüm mallara yüzde 20 koyacaklar. sıkıntı olmaz yani..

yanıt5
yanıt4
ismail bey :

Vergiden feragat edilmemeli, destekte verilmemeli. Zaten zam yapıp, iki katını çıkaracaklar..

76
6
yanıtYanıtla
UZUNMUSTAFA:

Is verenler hep kendini dusunur. O yüzden acımıyorum. Midemi bulandiriyorsunuz.

25
10
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Tarsus ta bir ayakkabıcı zam öncesi 550 TL olan ayakkabının fiyatını zam sonrası 830 TL yaptı.sebebini sorduk asgari ücrete zam geldi diyor. Bu kişinin çalışanı da yok. Diğer firmalarda bunun gibi yaparsa vay halimize. Mal aynı mal, ne gibi maliyet artışı oldu da zam yaptın.

22
4
yanıtYanıtla
filozof:

işveren halinden memnun.cirolar arttı.maliyeti kontrol edebiliyorlar.alım gücü azaldı diye bir şey olamaz.boğazından kesemezsin ki.bir hafta aç duracak halin yok.ayakkabı eskidi mecbur alacaksın.kış geliyor mecbur yakacaksın.neyden feragat ettiyseniz misli misli ödedik.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title