Haberler

Son Dakika! Avrasya Tüneli'nin Son Testini Yapan Erdoğan'dan Yeni Müjde

Güncelleme:

Son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin araçla geçip son testi yaptı, Kanal İstanbul projesinin başlayacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nden aracıyla geçerek son testini yaptı. Erdoğan geçiş sonrası yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesinin startının verileceği müjdesini verdi. Erdoğan, "Kanal İstanbul Projesi'nin inşallah yakın zaman içinde ihalesi yapılacak. O da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir kanal olması hasebiyle çok çok önemli." şeklinde konuştu.

Erdoğan düzenlenen törende konuşma yaptı, satır başları şöyle;

156 MİLYON KİŞİ MARMARAY'DAN GEÇTİ

29 Ekim 2013'ten itibaren 156 milyon kişi Marmaray ile seyahat etti. Bunlar hayaldi gerçek oldu. Hayali olmayan birşeyin gerçeği de olmazdı. Raylı sistemden lastikli sisteme geçiyoruz. Bu lastikli sistem çift katlı. Test yapalım dedik, Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya aracımızla gittik döndük. İnşallah 26 Aralık'ta da açılışını yapacağız.

26 YIL AYNI ŞİRKET İŞLETECEK

26 yıl süreyle bu firmalar burayı işletecek. Daha sonra da devletimize bırakacak. Bu işler devletin bütçesinde nasıl olacağını, hazırdan mı yoksa yeni yeni bütçe tasarımları ve kaynak çeşitlendirmesiyle mi olacak, bunları biz ülkemizde gösterdik. Bunlar tüm yatırımlarımıza hız kazandırdı. Binali Yıldırım kardeşimle bu projeleri yürüttük.

3. HAVA LİMANI'NIN KABA İNŞAATININ YÜZDE 40'I BİTTİ

Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bizim iftihar vesilemiz oldu. 2018'de havalimanının ilk etabını açacağız. Kaba inşaatı yüzde 40'a ulaştı.

KANAL İSTANBUL

Kanalistanbul Projesi'nin inşallah yakın zaman içinde ihalesi yapılacak. O da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir kanal olması hasebiyle çok çok önemli. Bütün bunlarla beraber bir diğer adım olarak, inşallah bu projenin bedeli, tabii önem arz ediyor, 1 milyar 250 milyon dolar.

AÇILIŞI YAPARKEN SİZLERLE BİRLİKTE OLACAĞIZ

Her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz ve 2023 vizyonumuzla birlikte de hedefe emin adımlarla yürüdüğümüz modern Türkiye'nin geleceğinde sizleri el ele, omuz omuza, özellikle 15 Temmuz akşamı bize o alçaklığı, o vahşeti yaşatanlara gereken cevabı gerektiği yerde veren bütün milletime, ekranları başında bizi izleyen milletime inanarak söylüyorum. Burada bir şeyi daha söylüyorum. Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlara da ben inanıyorum ki, millet olarak, milletçe en güzel cevabı, her yerde veriyorsunuz, vermeye devam edeceksiniz. Buna da inanıyorum. Şimdi de diyorum ki, 20 Aralık'ta inşallah açılışı yaparken (Avrasya Tüneli) sizlerle bir arada olacağız.

YAKIT TASARRUFU 160 MİLYON LİRA OLACAK

Avrasya Tüneli trafiği büyük ölçüde rahatlatacak. Ayrıca yıllık yakıt tasarrufu 160 milyon lira olacak. Bununla birlikte de akaryakıt teminindeki sıkıntımızı aşmış olacağız. Zaman tasarrufu sağlayacak bize. Her türlü güvenlik önleminin düşünüldüğü 100 yıllık projeyle hava sisliymiş, deniz dalgalıymış endişemiz olmayacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Avrasya Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title