Haberler

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sona yaklaşıldı

Güncelleme:

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde son perde Gürcistan Rustaveli Tiyatrosu'nun "Oyun Sonu" oyunuyla yapılacak.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları iş birliğiyle düzenlenen 23. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, beşinci haftasında Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi ve Sabancı Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek oyunlarla bu yıl için perdelerini kapatıyor.

Tiyatroadam'ın "Büyük İskender'in Atı", İzmir Devlet Tiyatrosu'nun "Karıncalar-Bir Savaş Vardı", Gürcistan Rustaveli Tiyatrosu'nun "Oyun Sonu" eserleri Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde, Kadro Pa'nın "Macbeth Mutfakta" oyunu da Sabancı Oda Tiyatrosu'nda 25-30 Nisan tarihleri arasında sahne alacak.

Verilen bilgiye göre, Tiyatroadam tarafından sahnelenen Büyük İskender'in Atı bireysel deliliğin, insanlık tarihi boyunca inşa edilen kolektif deliliğin yanında ne kadar zararsız ve masum kaldığının metaforunu izleyiciye aktarıyor.

Boris Vian'ın "Karıncalar" ve John Steinbeck'in "Bir Savaş Vardı" eserlerinden Gökhan Aktemur uyarlamasıyla İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konulan "Karıncalar-Bir Savaş Vardı" oyunu, savaşın insan ve insanlık üzerinde kurgulanmış bir oyun olduğunu anlatıyor.

İrlandalı yazar Samuel Beckett'in kaleminden çıkan "Oyun Sonu" adlı eserin uyarlaması, festivalin bu yılki uluslararası konuklarından Gürcistan Rustaveli Tiyatrosu ile tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.

Oyun, kıyamete, dünyanın sonuna ve insanlığın uyarılmasına dair bir gösteri sunuyor. Eser biçim olarak monodrama, moralite, karnaval, interaktiflik, epik ve epik olmayan türlerin ötesine geçip yönetmenin kendi tiyatral dilini kullanıyor.

William Sheakspeare'in en önemli oyunlarından olan "Macbeth'ten uyarlanmış tek kişilik bir obje tiyatrosu örneği olarak sahneye taşınan Kadro Pa'nın "Macbeth Mufakta" oyunu, menemen tarifi sırasında geçerken, oyunun karakterlerini ise mutfak eşyaları oluşturuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gürcistan Adana Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title