Haberler

Rize-Artvin Havalimanı'nın sefer sayıları artıyor

Güncelleme:

Rize-Artvin Havalimanı'nın sefer sayıları artıyor

RİZE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla 14 Mayıs günü hizmete giren Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'na yapılan uçak seferlerinin 1 Haziran'dan sonra günde 7 sefere çıkacağı öğrenildi.

Rize-Artvin Havalimanı'na Perşembe ve Cumartesi günleri Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sabah uçak seferleri başlatılırken, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan günde 1 olan sefer sayısı 2 Haziran'dan sonra sabah ve akşam olmak üzere 2 sefere çıkıyor. Rize-Artvin Havalimanı'na İstanbul Havalimanı'ndan 1 Haziran'a kadar sabah öğle ve akşam olmak üzere 3 olan sefer sayısı 1 Haziran'dan sonra ise gece seferleriyle beraber günlük 4 sefere çıkacak. Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan ise günlük sefer sayısı 1 olarak devam edecek. Böylece İstanbul Havalimanı'ndan 4, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 2 ve Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan da 1 tane olmak üzere günlük uçak sefer sayısı toplam 7'ye çıkacak.

Öte yandan uçaklarda doluluk oranlarının ise İstanbul Havalimanı'ndan Rize'ye hafta içi yüzde 70, hafta sonu yüzde 90'nın üzerinde olduğu, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan seferlerde ise doluluk oranının yüzde 90'nın üzerinde olduğu belirtildi. Esenboğa'dan Rize'ye yapılan uçak seferlerinde doluluk oranının ise yüzde 60 olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title