Haberler

Ramazan ayında konut arayışları erteleniyor

Güncelleme:

Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet'in verilerine göre, ramazan ayında konut arayanların çoğunluğu için ev aramak zorlaşırken, kullanıcıların yarısına yakını konut satın alma ya da kiralama işlemini bayramdan sonraya bırakmak istiyor.

Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet'in verilerine göre, ramazan ayında konut arayanların çoğunluğu için ev aramak zorlaşırken, kullanıcıların yarısına yakını konut satın alma ya da kiralama işlemini bayramdan sonraya bırakmak istiyor.

Ayda 70 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 17 milyon ziyaretçisi olan Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda hazırladığı 2022 yılı mart ayı emlak verilerini yayımladı.

Emlakjet verilerine göre, mart ayında kullanıcıların yüzde 65'i satılık konut aradı. Toplam konut aramaları içinde kiralık aramaların oranı artarak yüzde 35 oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa en çok konut aranan iller olarak belirlenirken, en çok satılık konut aranan ilçe İstanbul'da Beylikdüzü, Ankara'da Keçiören oldu. Bunu sırasıyla İstanbul'un Esenyurt, Gaziantep'in Şahinbey, Antalya'nın Mamak ilçeleri takip etti.

Türkiye'nin hem satılık hem de kiralık olarak en çok konut aranan ilçesi de mart ayında Beylikdüzü oldu.

Ramazan ayında konut araştırması gece saatlerinde yapılıyor

Emlakjet, gerçekleştirdiği özel araştırma dosyasında ise kullanıcılarına ramazan ayında ev arama alışkanlıklarını sordu. Araştırma sonuçlarına göre, Emlakjet kullanıcılarının üçte ikisi (yüzde 66) ramazanda ev aramanın zor ya da kısmen zor olduğunu belirtti. Kullanıcıların yarısına yakınının (yüzde 48) konut satın alma ya da kiralama işlemini bayramdan sonraya bırakmak istediği tespit edildi.

Araştırmaya göre, rramazan ayında en çok konut araması saat 22.00'de yapılıyor. Ramazan ayı dışındaki aylarda ise en çok konut araması yapılan saatler 21.00 oldu. Ramazan ayında konut aramalarının üçte biri (yüzde 34) gece yarısı ile 12.00 arasında yapılırken, ramazan ayı dışındaki dönemlerde bu saat aralığında yapılan aramaların oranı ise yüzde 28 olarak tespit edildi.

"Kullanıcıların yaklaşık yarısı işlem yapmak için bayram sonrasını bekliyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat, şunları aktardı:

"2022 yılının ilk çeyreğinde konut satışları geçen yıla göre yüzde 22 arttı. Mart ayında 100 bin bandının üzerinde konut satışı, artan fiyatlara rağmen bu yıl hareketli bir piyasa göreceğimizin sinyallerini veriyor. Bu ay hazırladığımız özel dosyamız ise ramazan ayındaki konut aramalarına odaklandı. Her yıl ramazan dönemine denk gelen aylarda, konut alma kiralama kararlarının ertelenmesi sebebiyle, konut aramalarında yüzde 20 oranında azalma görüyoruz. Konut arayanlara yönelik gerçekleştirdiğimiz ankete göre kullanıcıların yarısı ramazan ayında ev aramayı zor buluyor, kullanıcıların yaklaşık yarısı ise işlem yapmak için bayram sonrasını bekliyor. Bu yıl ramazan ayında konut arayanlara Emlakjet'teki fırsat ilanlarımızı özel bir vitrinde bir araya getirerek Ramazan Fırsatları'nı tanıttık. Endeksa iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz makine öğrenmesi sayesinde fırsat olarak etiketlenen ilanları konut arayanlar için özel fırsatlar olarak ön plana çıkardı ve üye ofislerimiz için de yeni bir tanıtım alanı sağladı."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title