Haberler

Öztürk, "Marketler KDV uyanıklığı yapıyor"

Güncelleme:

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Esnaf Odları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, marketlerin fırsatçılık yaparak KDV uyanıklığı yaptığını söyledi.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Esnaf Odları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, marketlerin fırsatçılık yaparak KDV uyanıklığı yaptığını söyledi. Öztürk, "KDV indirimi için başta Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Devletimiz gıdadaki fahiş fiyatların önüne geçebilmek için vergi indiriyor ancak bazı uyanıklar işin fırsatçılığına bakıyor" dedi.

Marketlerin 'KDV indirimi yapmadan önce fiyatları şişiriyor ardından indirim yapmış gibi gösteriyorlar' diyen Esnaf Odları Başkanı Öztürk, "Bu fırsatçılar hem vatandaşı hem de devleti kandırmaya çalışıyor. Ticaret İl Müdürlükleri denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşın cebine göz diken uyanıklara fırsat vermemeye çalışıyor. Ancak devletimiz her marketin önüne bir görevli veremez. Vatandaşlarımız da aldıkları ürünün önceki ve şimdiki fiyatlarını karşılaştırarak gerekirse şikayette bulunmalı. Bu işletmeleri boykot etmeli, alışverişi kesmelidir. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. O yüzden üreticisi, tedarikçisi, pazarlamacısı, satıcısı herkes taşın altına elini koymalıdır. Bu ürün zincirinin sonundaki fahiş fiyatlar tüm ülke ekonomisini etkiliyor. Yalnızca gıdada değil, her tüketim alanında fahiş fiyatlar söz konusu. Elektrik ve doğalgaz faturalarında indirim sağlanmalı. İş yeri kirasından çok elektrik faturası ödeyen esnaflarımız var. Elektrik dağıtım şirketleri elini vicdanına koymalı. Küçük esnaf biterse ülke ekonomisi biter. Küçük esnafın yaşatılması gerek. Vatandaşlarımızın alım gücünün artırılması gerek. Müreffeh bir toplum için bu şarttır" dedi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Togo Cumhuriyeti Kırşehir Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title