Haberler

Oto galericiler, 6 ay ve 6 bin kilometre şartının vatandaşlara da uygulanmasını istiyor

Güncelleme:

Oto galericiler, 6 ay ve 6 bin kilometre şartının vatandaşlara da uygulanmasını istiyor TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı: "Bireysel vatandaşlara da bir ve birden fazla almış olduğu sıfır araçta 6 ay 6 bin kilometre satış yasağı sınırı uygulanırsa, o zaman yasayı delecek bir...

Oto galericiler, 6 ay ve 6 bin kilometre şartının vatandaşlara da uygulanmasını istiyor

TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı:

"Bireysel vatandaşlara da bir ve birden fazla almış olduğu sıfır araçta 6 ay 6 bin kilometre satış yasağı sınırı uygulanırsa, o zaman yasayı delecek bir yer bulmayacaklar"

KOCAELİ - İkinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, "Kesin ve kati çözümü, şahıslar üzerinden de sınırlama geldiğinde olacaktır. Bireysel vatandaşlara da bir ve birden fazla almış olduğu sıfır araçta 6 ay 6 bin kilometre satış yasağı sınırı uygulanırsa, o zaman yasayı delecek bir yer bulmayacaklar" dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, "Ticaret Bakanımızın otomotiv sektörüyle ilgili yeni bir uygulamaya geçeceği konusunda açıklamaları oldu. Bu çerçevede şirketler, rent a car firmaları ve oto galerileri sıfır almış oldukları aracı 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan satamayacaklar. Bir şirket düşünün gıda, otomotiv, sanayi, limited şirketi diye geçiyor, asıl unvanı gıda ama şirket unvanından otomotiv yazdığı için birden çok sıfır aracı alarak internet üzerinden veya başka şekilde satışa sunuyor. Hepsi için geçerli değil fakat bazı rent a car firmaları daha fazla araç alarak, bu araçları kar elde etme amacıyla elinde tutuyorlar, aynı zamanda da sayısı çok az olsa da bu tip işleri yapan galerici arkadaşlarımız var" dedi.

"Vatandaşlara da uygulanırsa o zaman yasayı delecek bir yer bulmayacaklar"

Hayata geçirilen uygulamanın doğru olduğunu belirten Batı, "Benim şahsi fikrim bu yeterli değil kesinlikle bireysel şahsılara da bu uygulamanın getirilmesini istiyorum. Şirket, rent a carlar veya galerinin dışında; memur, işçi, patron, sanayici, bir vatandaş kim alıyorsa alsın, birden fazla almış oldukları araca aynı uygulama yapılsın istiyoruz. Çünkü bu yasayı bireysel şahsılar üzerinden delecekler. Kesin ve kati çözümü, şahıslar üzerinden de sınırlama geldiğinde olacaktır. Bireysel vatandaşlara da bir ve birden fazla almış olduğu sıfır araçta 6 ay 6 bin kilometre satış yasağı sınırı uygulanırsa, o zaman yasayı delecek bir yer bulmayacaklar. Bu işi yapanlar genelde kayıt dışı ticaret yapan insanlardır" diye konuştu.

"Sektöre çok büyük zararı oldu"

İkinci el otomobil sektöründe durgunluk olduğunu da söyleyen Batı, "İki ay öncesine göre yüzde 30-40 seviyelerinde bir daralma var. İnsanlar bayramdan önce tatil ve memleketlerine gitmek için araç ihtiyaçlarını daha önceden karşıladılar. Bu sebeple biz bir miktar darama bekliyorduk. Fakat bir siyasi partimizin genel başkanı ÖTV'nin indirileceği ile ilgili bir cümle kullandı. Vatandaşta bu büyük bir beklenti oluşturdu. Her ne kadar maliye bakanımız açıklama yapsa da, insanlar hala daha zihninden bunu atabilmiş değil, o konuşmanın araç satış ve alışıyla ilgili ticarete ve sektöre çok büyük zararı oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Tragger Haberler

Bakmadan Geçme

Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title