Haberler

Nevzat Aydın, Ceza ile İlgili Açıklama Yaptı

Rekabet Kurulu, rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle Yemek Sepeti’ne 428 bin liralık para cezası vermesinin ardından, Yemek Sepeti Kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın açıklama yaptı.

Rekabet Kurulu, rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle Yemek Sepeti'ne 428 bin liralık para cezası vermesinin ardından, Yemek Sepeti Kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın açıklama yaptı.

Konuyla ilgili olarak webrazzi. com adlı internet sitesine açıklamadı bulunan Aydın, düşüncelerini de kendisine ait twitter hesabında da paylaştı. Aydın, "Rekabet Kurulu'nun kararı hakkındaki yorumlara ilişkin açıklamam aşağıdadır" diyerek, "Yel kayadan ancak toz alır" ifadelerini kullandı.

Nevzat Aydın şunları söyledi, "Rekabet Kurumu'nun hakkımızda aldığı karar açıklanmasına rağmen detayları henüz açıklanmadı. Kamuoyunda yanlış bir algı oluşmaması için konuya hangi açıdan baktığımızı paylaşmak ve bilgi vermek isterim. Yemeksepeti olarak kurulduğumuz günden bu yana odağımızda tek bir konu var, o da kullanıcı memnuniyeti. Kullanıcılarımızın istedikleri yemeklere en uygun şartlarda en doğru fiyat ile ulaşması temel önceliğimiz. Bu sebeple her promosyonun yemeksepeti.com'da anında uygulanmasına ve on binlerce restoranın menüsünün her daim güncel tutulmasına özen gösteriyoruz. Restoranlar kullanıcılara bir fayda sunuyorsa, bunun bizim kullanıcılarımıza da sunulması konusunda hassasız. Kullanıcılarımız da restoranlarda hangi indirimler bulunuyorsa, aynılarına Yemeksepeti üzerinden de ulaşabileceklerini biliyorlar ve bu konuda bize güveniyorlar"

"Rekabet Kurumu soruşturmamızın temel sebebi de kullanıcılarımıza en doğru fiyatları yansıtma çabamız. Son alınan karara göre Rekabet Kurumu, restoranların paket serviste verdikleri fiyatların aynısını yemeksepeti.com kullanıcılarına da sunmalarını istememizi haklı bularak bu uygulamalarımıza devam edebileceğimizi belirtmiştir. Cezaya söz konusu durum ise şu ana kadar Türkiye'de ele alınan ilk örnek olmasına; Avrupa Rekabet otoritelerinin benzer soruşturmalarda şirketlere ceza vermeden sadece uyarı verdikleri bir durum olması itibariyle rekabet alanında şu ana kadar sınırları belli olmayan özel bir durum olan Yemeksepeti.com fiyatlarının farklı platformlardaki indirimleri de yansıtmasını diretmemizden kaynaklanıyor"

"GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Aydın,"Bizim karşımızda hiçbir başarı gösteremeyip silinip giden rakiplerimizin güneşi balçıkla sıvamaya çalışması sonucu hakkımızda açılan soruşturmadaki rekabet kısıtlaması ile ilgili dört maddeden üçünde hiçbir sorun olmadığının; sadece yukarıda bahsettiğim tek maddenin konu olduğunun altını çiziyorum. Israrla vurgulamak isterim ki bu karar Yemeksepeti.com'un onbeş senedir sergilediği %100 kullanıcı odaklılığı konusunda en ufak bir değişiklik getirmeyecektir"diyerek sözlerini sürdürdü.

"Öte yandan, rekabetin pazarı büyüttüğünün ve olgunlaştırdığının bilincinde bir firma olarak, bugüne kadar hiçbir zaman rakiplerimizi dışlayıcı ya da piyasaya girişlerini engelleyici adımlar atmadık. Yemeksepeti olarak tek gayemiz, yukarıda bahsettiğim gibi kullanıcılarımızın bize olan güvenini sürdürülebilir kılmak.Kullanıcılarımız hiç merak etmesinler ve keyiflerine baksınlar. Biz burada hiç olmadığımız kadar sağlam durmaktayız"ifadelerini kullandı - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Nevzat Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title