Haberler

KOBİ'lerin inovasyon kapasitesi "Hezarfen Bursa-Yalova" projesi ile artacak

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde, Türk Patent ve Marka Kurumu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle KOBİ'lerin inovasyon kapasitesini artırmak için "Hezarfen Bursa-Yalova" projesi başlatıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde, Türk Patent ve Marka Kurumu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle KOBİ'lerin inovasyon kapasitesini artırmak için "Hezarfen Bursa-Yalova" projesi başlatıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Vekili Cemil Başpınar, BTSO hizmet binasında düzenlenen törende, sınai mülkiyet haklarının, küresel rekabette en önemli araçların başında yer aldığını söyledi.

Başpınar, şöyle devam etti:

"Türkiye bu alandaki kapasitesini yıldan yıla artırmaya devam ediyor. Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri'ndeki son rapora göre Türkiye ulusal düzeyde patent başvurularında dünyada 14'üncü, marka başvurularında 7'nci ve tasarım başvurularında 4'üncü sırada yer alıyor. Türkiye'nin bu başarısında hiç kuşkusuz sanayicilerimizin büyük katkısı var. Biz Türkiye'yi bu sıralamalarda yukarılara taşıyan bu başvuruların toplandığı, kaydedildiği ve tescil edildiği kurumuz. Yoğun şekilde tescil faaliyetleri gerçekleştiriyoruz."

Sınai mülkiyet haklarıyla ilgili eğitim, farkındalık ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Başpınar, Hezarfen Projesi'nin de bu kapsamda uyguladıkları projelerden biri olduğunu dile getirdi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan da yüzölçümü bakımından küçük olan Yalova'nın ülke ihracatına büyük katkı sağladığına dikkati çekerek, böyle bir projenin paydaşı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt da Bursa'nın fikri ve sınai mülkiyet konusunda Türkiye'nin öncü kentleri arasında yer aldığını söyledi.

Geçen yıl Bursa'dan 450 patent, 7 bin 896 marka başvurusu, 309 faydalı model ve 5 bin 391 tasarım başvurusu yapıldığını belirten Şenyurt, "Coğrafi işaretler konusunda da önemli çalışmalara imza atıyoruz. Şehrimizin yerel değerlerinin korunmasında ve dünyaya tanıtımında çok önemli rol oynayan coğrafi işaretler alanında şimdiye dek kestane şekeri, üzüm şırası, tahinli pide, cevizli lokum, cantık ve süt helvası olmak üzere 6 ürünümüzün tescil edilmesini sağladık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Vekili Cemil Başpınar, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, protokole imza atarak projeyi başlattı.

Programda ayrıca Bursa ve Yalova'da en çok sınai mülkiyet, patent, faydalı model, marka ve tasarım başvurusu yapan firma yetkililerine plaket verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yalova Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title