Haberler

İZTO'da 10 bin 978 üye sandık başına gitti

Güncelleme:

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 4,5 yılın ardından dün sandığa gitti. Yeni dönemde İZTO'yu yönetecek, kentin ticari hayatına yön verecek meclis ve meslek komitesi üyelerinin belirlendiği seçimde toplam 10 bin 978 kişi oy kullandı. Oylardan 127'si geçersiz sayılırken, geçerli oy sayısı 10 bin 851 oldu.

İzmir Ticaret Odası'nın meclis ve meslek komitesi üyelerinin belirlendiği seçim Fuar İzmir'de gerçekleştirildi. 80 meslek grubunda yapılan seçimlerde, 186 meclis üyesi ve 452 komite üyesi seçildi. Ulaşım Araçları Satış Grubu Meslek Komitesinden seçimlere tek listeyle giren İZTO Başkanı Mahmut Özgener, resmi olmayan sonuçlara göre kendi komitesinde kullanılan 186 oyun 184'nü alarak yeniden İZTO meclis ve komite üyesi olmaya hak kazandı.

Özgener, sandıkların açılmasının ardından yaptığı açıklamada, seçimlerde demokrasinin kazandığını belirterek, "Öncelikle buraya gelerek oy kullanan tüm üyelerimize çok teşekkür ederim. Huzurlu, odamıza yakışır bir seçim oldu. Seçim sürecinde görev alan tüm oda çalışanlarımıza, Konak İlçe Seçim Kuruluna, emniyet ve sandık görevlilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir ortamda seçimin yapılmasında onların payı çok büyük" dedi.

"Mühim olan kazananla kaybedenin kucaklaşması"

Meslek komitelerinin büyük bir bölümünün seçime tek liste ile girdiğini belirten Özgener, "Çift listenin yarıştığı komitelerimizde bir taraf üzüldü, bir taraf sevindi. Mühim olan, kazanan ile kaybedenin kucaklaşmasıydı. 4,5 yıl önce aday olduğumuzda 'biz' demiştik, 'biz' demeye devam ediyoruz. Kaybedenle de kazananla da biriz. 2018-2022 döneminde meclisimizde ve komitelerimizde görev alan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yönetim Kurulu 8 Ekim'de belli olacak

Yönetim Kurulu Başkanlığına henüz seçilmediğini ifade eden Özgener, 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimlerinde yeniden aday olduğunu belirtti. İZTO Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Birlik Genel Kurulu Delege Seçimleri ile Meclis Başkanlığı ve Başkanlık Divanı seçimleri 8 Ekim'de İzmir Ticaret Odasında gerçekleşecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title