Haberler

İzmir'deki merkezde geliştirilen 10 yenilikçi tekstil lifi sektöre tanıtıldı

Güncelleme:

İzmir'de Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (TEKSMER) geliştirdiği fonksiyonel, sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir lifler tanıtıldı.

İzmir'de Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (TEKSMER) geliştirdiği fonksiyonel, sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir lifler tanıtıldı.

Ege İhracat Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamaya göre, "Teknik Tekstillerin Gücünü Keşfet, Tekstile Değer Kat" sloganıyla düzenlenen lansman toplantısında geç tutuşan, sıcaklık artışıyla renk değiştiren, kızılötesi ışınım özellikli, hızlı nem transferi sağlayan, anti viral ve anti bakteriyel özellikli, geri dönüştürülebilir, negatif iyon salınımlı, kan dolaşımını artırıcı, lüminesans ışını emen ve parlayan özelliklere sahip 10 lifin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, merkezin tekstil ve hazır giyim sektörünün teknik tekstiller alanında rekabet gücünü arttırmak, sanayinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek nitelikte üniversite-sanayi iş birliği ile araştırma projelerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla 2014 yılında kurulduğunu anlattı.

Merkezde teknik eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiğini, teknik raporlar hazırlanarak sektöre sunulduğunu kaydeden İşbırakmaz, merkezdeki çalışmalarla katma değeri yüksek tekstil ürünlerinin daha fazla üretileceğine inandığını söyledi.

TEKSMER Yönetim Kurulu Başkanı Turan Göksan da tekstil sektörünün global rekabet ortamında varlığını koruyabilmesi için yarattığı katma değerden dolayı teknik ve fonksiyonel tekstiller alanının tekstil endüstrisi için bir çıkış noktası olarak öne çıktığını ifade etti.

Özellikle fonksiyonel lifler konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüttüklerini bildiren Göksan, "TEKSMER'i sektördeki konumumuzu daha da güçlendirmek ve pazarda rekabetimizi arttırmak için bir fırsat olarak görmeliyiz. Sektördeki tüm paydaşlarımızı TEKSMER ile ortak projeler yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TEKSMER Uzmanı Simla Şahin ise doğa dostu, biyolojik ve yeni nesil polimerler kullanarak 10 farklı sürdürülebilir proje ve lif geliştirdiklerini, Hollanda, Belçika, İtalya ve Tayvan'da lif geliştiren kurumlarla irtibat halinde olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

İhracat İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title