Haberler

Havacılık Devleri İzmir'de Buluşacak

İzmir, dünyanın en büyük havacılık konferansına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İzmir, dünyanın en büyük havacılık konferansına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Roma, Kopenhag, Prag ve Varşova kentleriyle yarışıp ESBAŞ'ın ısrarcı takibiyle ipi göğüsleyen İzmir'de, yüksek katma değer yaratan sektörün de yükselmesi sağlanacak.

Tüm dünyada 90 milyar dolarlara yakın büyüklüğe sahip olan savunma ve havacılık sektöründe uygulanan offset ve dolaylı ticaret konularında düzenlenen 'GICC- Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı'na İzmir evsahipliği yapacak. İzmir Kalkınma Ajansı'nın da destek verdiği, 21-22 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenlenecek konferansa 30-40 ülkeden 300 kişi, 200 firmanın katılması bekleniyor. Konuyla ilgili Swissotel Grand Efes'te düzenlenen toplantıda konuşan ESBAŞ Pazarlama ve Tanıtım Grup Başkanı Ertuğrul Işıksoy, İzmir'in bu konferansa ev sahipliği yapmak için Roma, Kopenhag, Prag ve Varşova kentleriyle yarıştığını ve sonunda bu fırsatı yakaladığını kaydetti.

DÜNYANIN EN İYİLERİ DÜZENLEME KOMİTESİNDE

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan tam destek aldıklarını vurgulayan Işıksoy, düzenleme komitesinde Boeing, Lockheed, General Electric, General Dynamics, United Technologies, Sikorsky, Bombardier gibi dünya havacılık devlerinin temsilcilerinin olduğunu ve her iki yılda bir gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Konferanslarda havacılık sektörünün geleceğinin şekillendiğini ve önemli firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan yaklaşık bin kişilik bir katılım gerçekleştiğini aktaran Işıksoy, "Konferans sayesinde İzmir, dünya devi firmalara daha yakından tanıtılacak ve bir alternatif yatırım yeri olabilecek. Bu konferans İzmir'in dünyaya tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor" diye konuştu.

HYMAN: KÖPRÜ OLACAĞIZ

GOCA Yönetim Kurulu Üyesi Dov Hyman ise konferansın İzmir'de yapılmasında ESBAŞ'ın büyük bir rolü olduğunu vurgulayarak yerel deki savunma ve havacılık firmaları ile dünya firmaları arasında da bir köprü görevi göreceklerinin altını çizdi. Hyman, bu fırsatı tüm firmaların değerlendirmesi gerektiğine de işaret ederek offset ticaretinde Türkiye'nin güçlü bir oyuncu olabileceğini, ülkenin bu pazarda payının her geçen gün arttığını dile getirdi.

İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can ise bu tür konferanslara ev sahipliği yapmayı çok önemsediklerini, kendi kurumlarının da yüksek katma değerli ürün üretimine büyük önem verdiğini kaydetti.

--- KUTU 1 ---

Konferansı organize edenler

ORGANİZASYON komitesini ESBAŞ'ın da üyesi olduğu Amerikan merkezli GOCA- Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği, Avrupa merkezli ADS- Havacılık, Savunma, Güvenlik Endüstrisi Derneği ile DKF Alman Endüstriyel Offset Uygulamaları Derneği oluşturuyor.

--- KUTU 2 ---

Off-set nedir

ÜLKEDEN büyük miktarda diviz çıkışı gerektiren savunma sanayi yatırımlarında, işi alan ülke ya da firmanın bu iş karşılığında taraflarca anlaşılan bir oranda döviz geri girişi sağlayacak şekilde belli miktarda mal alımı veya başka ülkelere ihracat garantisi vermek gibi yükümlülükler kabul etmesi anlamına geliyor. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title