Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kilis'te "Teşkilat Akademisi" programında konuştu Açıklaması

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşım ve haberleşme yatırımları için son 19 yılda 1 trilyon 115 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşım ve haberleşme yatırımları için son 19 yılda 1 trilyon 115 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından Kilis Öğretmenevi'nde düzenlenen "Teşkilat Akademisi" programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletin öz değerleriyle kurulan AK Parti hükümetlerinin çok önemli çalışmalara imza attığını, son 20 yıldır sağlanan istikrar ve güven ortamıyla, hayata geçirdikleri reformlarla ülkeyi baştan başa imar ettiklerini söyledi.

İstikrar ve güven ortamının ne demek olduğunu orta yaşlarda olan, ekonomik ve siyasi krizleri yaşayan, kaos yıllarını iliklerine kadar hissedenlerin çok iyi bileceğini belirten Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki bağımsız ve tarafsız yargı organları üzerinden, hükümetimize ve ülkemize ayar vermek isteyen 10 büyükelçinin uluslararası sözleşmeleri, hukuk kurallarını ve hadlerini aşan açıklamaları gördük. Bu hadsizliklere karşı dik duran ve asla geri adım atmayan Cumhurbaşkanı'mızın olması ülkemiz için büyük bir değerdir. Biz, büyükelçilerin bu şekildeki cüretlerinin zamanlamasını çok iyi biliyoruz. Bu talihsiz açıklamanın Gazi Meclis'imizdeki Suriye ve Irak tezkere oylamalarının hemen öncesinde yapılmasının tesadüf olmadığını çok iyi biliyoruz. Tezkere oylaması öncesinde ülkemizi köşeye sıkıştırmak isteyenler, 'istenmeyen adam' ilan edilme riskini görünce, geri adım atmak zorunda kaldılar. Yüz yıllardır sürdürdükleri küresel oyunlardan vazgeçmekte zorlanıyorlar. Hala karşılarındakinin eski Türkiye olmadığını tam anlayamadılar. Milli bağımsızlığını her şeyin önünde koyan, dik duran, hak yemediği gibi hakkını da yedirmeyen yeni Türkiye'yi hala hazmedemediler ama alışacaklar da anlayacaklar da hazmedecekler de. Onları bir kenara bırakalım, peki ya bu ülkeyi yönetmeye talip olduklarını iddia eden muhalefet partilerine ne demeli? Büyükelçilerin densizlikleri karşısında sessiz kalan, neredeyse ellerini ovuşturacak seviyeye gelen, onlardan yana tavır sergileyen ana muhalefetin TBMM'deki tezkere oylamalarındaki tutumu, içler acısıdır. Onlar adına utanç vesikasıdır."

Sınırın tabi ki namus olduğunu, bunu en iyi bilenlerin başında Kilislilerin geldiğini aktaran Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer bütün sınır boylarındaki şehirlerimizle birlikte Kilis, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Hakkarili kardeşlerimiz Suriye ve Irak sınırlarından gelen saldırıları çok yoğun şekilde yaşadı. Parti binalarına 'sınır namustur' afişleri asanlar, laftan başka bir şey üretmemeye yemin etmiş gibiler. İş, sınırlarımızı, buralardaki hemşehrilerimizi, şehirlerimizi, korumaya ve saldırıları kaynağında yok etmeye gelince TBMM'deki tezkere oylamasına 'ret' oyu veriyorlar. Tezkereye 'ret' oyu veren ana muhalefet partisi, bu ülkenin ve milletin karşısında duran siyasi hareketleri 'dost' ve 'arkadaş' ilan ettiler. Güzel Anadolu'mda bir söz vardır, 'Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim'. Dün Gezi Parkı'nda, bugün büyükelçi krizinde ve devamındaki tezkere oylamasında yapılanları biz çok yakından biliyor ve tarihe not düşüyoruz."

AK Parti hükümetleri olarak hiç yerlerinde saymadıklarını, açılışını yaptıkları her projeyle gurur duyduklarını ama asla bununla da yetinmediklerini ifade eden Karaismailoğlu, dünyanın küresel ısınma ve ilkim değişikliğinin neden olduğu felaketlerle, krizlerle başa çıkmaya çalıştığı bu dönemde doğaya, çevreye, insana ve sürdürülebilir bir yaşama hizmet edecek adımları atmaya devam ettiklerini aktardı.

Ülkenin imarı, kalkınması, vatandaşların rahatı ve mutluluğu için canla başla çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, "Yaklaşık iki yıldır tüm dünyayla birlikte yaşadığımız pandemi sürecinin ardından 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7 ile birlikte ikinci çeyrekteki yüzde 21,7'lik büyümeyi gerçekleştiren Türkiye, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini aldı. Yıl sonunu da yüzde 10 ile kapatmayı hedefliyoruz." dedi.

"Otoyol uzunluğunu 3 bin 532 kilometreye çıkarttık"

Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye'nin ulaşım ve haberleşme yatırımları için son 19 yıldır 1 trilyon 115 milyar liraya yakın yatırım yaptığımızı gururla ifade etmek isterim. Ülkemizdeki 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 340 kilometreye AK Parti'li hükumetler çıkardı. Ülkemizdeki otoyol uzunluğunu 3 bin 532 kilometreye çıkarttık. Geçit vermeyen dağları aşmak için 50 kilometre olan tünel uzunluğunu 617 kilometreye çıkarmak, 'halka hizmeti hakka hizmet' olarak görenlerin işidir ancak bunu yapabilecek güç. Son 150 yıldır el değmeyen demir yollarımızı ülke geneline yaygınlaştırmak yine AK Parti hükümetlerine nasip oldu. MARMARAY ile iki kıtayı birbirine deniz altından bağladık. Bakü-Tiflis-Kars hattını açarak Asya'dan Avrupa'ya kesintisiz demir yolu bağlantısı sağladık. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Ülkemizi aynı zamanda bir 'denizci ülkesi' yapmak için ant içtik."

Bir siyasi hareketin başarısı ve bu başarısının devamının il ve ilçelerdeki teşkilatların gayretleriyle taçlandığını belirten Karaismailoğlu, "Teşkilatlarımızın kılcal damarları olan siz değerli kardeşlerim, ürettiğimiz değerleri ülkemizin en ücra köşesine iletiyorsunuz. Aynı zamanda ülkemizin en ücra köşelerindeki dilek, temenni ve beklentileri de bize ulaştırıyorsunuz. AK kadrolar olarak, önümüzdeki seçimler için çok daha iyi örgütleneceğiz. Hane hane, ev ev, sokak sokak, çarşı pazar herkese ulaşıp yüz yüze kendimizi en doğru şekilde anlatacağız." diye konuştu.

Bakanlık olarak yaşamın olduğu her noktada var olduklarına işaret eden Karaismailoğlu, kara, hava, deniz, demir yolları ve haberleşmede son 19 yıldır devlet aklıyla üretilmiş bir planlama dahilinde ülkeyi dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için çok hızlı ve sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Demir yolu araçlarının Türkiye'de üretilme noktasında iyi bir noktaya ulaştıklarını bildiren Karaismailoğlu, daha önce tamamen ithal ürünlere dayalı olan lokomotif, vagon ve hızlı tren araçlarını artık Türkiye'de üretmeye başladıkları, yerlilik oranını yüzde 61'e çıkarttıkları bilgisini verdi.

Kanal İstanbul Projesi

Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında bilgi vererek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bize soruyorlar 'Kanal İstanbul'u neden yapıyorsunuz?' Durup dururken 15 milyar dolarlık bir projeyi niye yapalım? Eğer sizin büyük bir ülke olma hedefiniz varsa, dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsanız bu kadar büyük mega projeleri yapmak zorundasınız. Türkiye de büyük dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesi olma hedefiyle Kanal İstanbul'u projelendirdi ve uygulamaya geçirdi. Burada en önemli iş Çin'den Avrupa'ya yıllık 710 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Türkiye Avrasya'nın tam ortasında bu 710 milyar dolarlık ticaret hacminden ne kadar pay alır ve buradaki payını artırmak için planlar yapmak zorunda. Ayrıca dünya ticaretinin 112 milyar tondan 2020 yılında 2030 yılında 25 milyar ton olacak. Bunların yüzde 90'u deniz yoluyla taşınıyor. Bir şekilde yükler denizdeki limanlara ulaşıp limanlarla hareket ediyor. Bu ticari hareketler nedeniyle Karadeniz artık ticari göle dönmeye başladı. Karadeniz'e kıyısı olan bütün ülkeler büyük liman yatırımlarına girdi. Biz de ülkemizde buna hazırlanıyoruz. Kanal İstanbul da hem Türkiye'ye hem dünyaya vizyon katacak, dünyadaki küresel ticari hareketleri yönetecek ve İstanbul'daki kaza risklerini azaltacak önemli alternatif su yollarından bir tanesidir. Aslında Kanal İstanbul olduğu gibi çevreci bir projedir. Zaten mevcut güzergahın yüzde 70'i doğal bir kanal vasfındadır, yüzde 30'luk kesiminde bir toprak hareketi yapılarak inşallah Kanal İstanbul'u ülkemize kazandıracağız. Son 19 yıldır yaptığımız büyük işleri taçlandıran bir proje olacak Kanal İstanbul."

Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü'nün çok hızlı şekilde devam ettiğini anlatarak, hedeflerinin Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olan 18 Mart 2022'de köprüyü Türkiye'ye ve dünyaya kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretler

Bakan Karaismailoğlu, Kilis'te Küçük Sanayi Sitesi önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet ederek, taleplerini dinledi.

Ardından Kilis Valiliğine geçen Karaismailoğlu, burada Vali Recep Soytürk ile görüşerek Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ile AK Parti Kilis İl Başkanı Murat Karataş'ı da ziyaret ederek, bir süre basına kapalı görüştü.

Bakan Karaismailoğlu'na ziyaretlerinde AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Himli Dülger, Ahmet Salih Dal ve diğer ilgililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Adil Karaismailoğlu AK Parti Kilis Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title