Haberler

Golf turizminde hedef Ekim ayında açılacak yeni sezon

Güncelleme:

Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) Türkiye ve Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Başkanı Cahit Şahin, korona virüsten her sektörün olduğu gibi golf turizmininde olumsuz etkilendiğini, bu nedenle asıl hedeflerini Ekim ayında açılacak yeni sezona çevirdiklerini söyledi.

Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) Türkiye ve Antalya Golf İhtisas Spor Kulübü Başkanı Cahit Şahin, korona virüsten her sektörün olduğu gibi golf turizmininde olumsuz etkilendiğini, bu nedenle asıl hedeflerini Ekim ayında açılacak yeni sezona çevirdiklerini söyledi. Golf sporunun sosyal mesafeye çok uygun bir spor branşı olduğunu vurgulayan Şahin, "Dört kişi oyuna çıkıyor ve 2 metrelik mesafe korunuyor. Golf sahalarında 18 bayrak direği var, bunlara dokunmamak için de bir aparat geliştirdik" dedi.

Antalya bölgesindeki golf sahalarının 30 ülkeden 150 bin golfçüyü ağırladığını belirten Şahin, Belek bölgesindeki golf sahaları ve otellerin standartlarının çok yüksek olduğunu dile getirdi. Şahin, yabancı golfcülerin Belek bölgesini tercih ettiğini belirterek, kentte golfün ağırlıklı olarak Ekim-Mayıs ayı dönemleri arasında yapıldığını söyledi. Şahin, "Ancak virüs nedeniyle hem oteller hem de golf sahaları kapandı. Şimdi bazıları açıldı ama yabancı turist yok. Türkiye'ye yabancı turist akışının Temmuz ayından sonra başlaması bekleniyor. Ancak yaz aylarında çok fazla golfçü hava şartları nedeniyle gelmez. Bizim beklentimiz Ekim ayı. Ekim ayı ile golfçüler gelmeye başlayacaktır. Biz sahalarımıza ve otellerimize güveniyoruz" diye konuştu.

"Gerekli önlemler alınıyor"

Golf sahalarında korona virüsü önlemek adına sıkı tedbirlerin hayata geçirildiğini belirten Şahin, "Virüs nedeniyle faaliyetlerine ara veren 16 golf sahası, bölgedeki otellerin misafirleri ile birlikte bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmeye başladı. Salgınına karşı önlemler alınıyor. Sporcuların oyun alanları dizayn edildi, soyunma odaları kapatıldı. Küresel sorun haline gelen salgına karşı golf sahalarında da gerekli önlemler alınıyor. Avrupa'da ve Amerika'daki golf sahalarında nasıl tedbirlerin alındığını inceleyip, bu doğrultuda dünya standartlarına uygun düzenlemeleri yapıyoruz. Türkiye Golf Federasyonunca belirlenen kriterleri tüm sahalara uyguluyoruz" dedi.

"Golf, sosyal mesafeye uygun bir spor branşı"

Salgına karşı öncelikli kuralın sosyal mesafe olduğunu kaydeden Şahin, golf sporunun da sosyal mesafeye çok uygun bir spor branşı olduğunu vurguladı. Şahin, "Dört kişi oyuna çıkıyor ve 2 metrelik mesafe korunuyor. Golf sahalarında 18 bayrak direği var, bunlara dokunmamak için de bir aparat geliştirdik. Topunuz bayrağın bulunduğu deliğe girdiğinde, bu topu tekrar alabilmek için bayrağın sapındaki aparata dokunuyorsunuz ve topunuzu alıyorsunuz. Direğe dokunmadan topunuzu almış oluyorsunuz. Sahada tırmıklar olurdu, artık bunları da kaldırıyoruz. Soyunma odaları da kapandı. Grup halinde gelen misafirlerin rezervasyon işlemlerini de bir kişi yapıp, dağıtacak. Sporcuların sahaya girmeden önce ateşleri ölçülecek. Bunun takibi kulüpteki doktor tarafından yapılacak. Bir sorun görünürse gerekirse hastaneye yönlendirilecek. Golf araçlarında da düzenleme yapıyoruz. Araçların misafirlere verilmeden önce dezenfekte edilecek. Araçlar da kişinin kendi kullanımına özel olacak ve el bagajlarında olduğu gibi etiketleme yapılacak" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title