Haberler

Gayrimenkul ve İnşaat Fuarları Yatırıma Zemin Sağladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP tarafından düzenlenen Bursa Rising City Gayrimenkul Fuarı ile Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı, 30'un üzerinde ülkeden 300 yatırımcıyı ağırlıyor.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 195 firmanın katılımıyla, 6 salon ve 35 bin metrekarelik alanda açılan fuarlar, özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden ilgi gördü.

Fuarlar kapsamında düzenlenen alım heyeti organizasyonu ile çok sayıda ikili iş görüşmesi yapıldı.

Ekonomi Bakanlığının da desteğiyle, Ortadoğu, Körfez ve Arap ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Cezayir, Fas, Irak, İran, Kosova, Kuveyt, Mısır, Rusya ve Suudi Arabistan'dan gelen yatırımcılar, fuardaki özel konut projelerine ilişkin bilgi aldı.

"Ticari ilişkilerimizi artırmaya devam edeceğiz"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Tunuslu Jemai Mustapha, kentin gayrimenkul ve inşaat sektörünün büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bursa, Türkiye'nin parlayan yıldızlarından biri." ifadesini kullandı.

Katarlı yatırımcı İbrahim Al Musleh, "Gayrimenkul projeleri oldukça kaliteli. Bursa'daki gelişmeleri yakından takip ediyorum. Bursalı inşaat ve gayrimenkul sektör temsilcilerini bir araya getiren iki fuar da bizim için çok önemli. Bursa ile bundan sonra da ticari ilişkilerimizi artırmaya devam edeceğiz." görüşünü aktardı.

Sırbistan'dan gelen Saija Colic, "Bursa çok güzel ve farklı bir şehir. Geçtiğimiz yıl da bu fuarlara katılmıştım. İkili iş görüşmelerinde yer aldım. Önümüzdeki dönemler için burada yatırım hedeflerimiz var. Bu kapsamda önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Bir firma ile protokol imzaladık." ifadelerini kullandı.

"Bursa, çok cazip bir hale geldi"

Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altın, fuarın gayrimenkul ve inşaat sektörü için çok verimli geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Fuara ikinci kez katılıyorum. Oluşturulan konsept ile her sene gelişen ve ilgi çeken bir fuar var. Bu fuarın düzenlenmesinden dolayı BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Fuarda yabancı iş insanlarıyla da önemli görüşmelerimiz oldu. Yabancı yatırımcılar açısından Bursa, çok cazip bir hale geldi."

Atış Yapı Üst Yöneticisi Ahmet Atış da fuara 9 projeyle katıldıklarını bildirdi. Atış, "Ortadoğu, Bursa için önemli bir fırsat. Her yıl konut artışında Bursa çok iyi gidiyor. Önümüzdeki 5 yıl konut ihtiyacının bitmesi söz konusu değil. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden Bursa'ya ciddi bir hayranlık var. Burada yatırım yapmak için konut satın alıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Azerbaycan Bahreyn Almanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title