Haberler

Enuygun.com'dan Bayramda Uçakla Seyahat Edeceklere Uyarı

Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerektiğini belirterek, geçen aylarda Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'un, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik...

Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerektiğini belirterek, geçen aylarda Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'un, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik yaptığını bildirdi.

Enuygun.com'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Hacıbayramoğlu, uçakla seyahate gidecek yolcuları, gerek havalimanlarındaki yoğunluk gerekse de değişen check-in ve boarding sürelerini göz önünde bulundurmaları konusunda uyardı.

Uçakla seyahat edeceklerin bayram ve tatil dönemlerinde havalimanlarında yaşanan yoğunluğu da göz önüne almaları gerektiğini vurgulayan Hacıbayramoğlu, geçen aylarda THY ve Pegasus'un, check-in ve alanda olma sürelerinde değişiklik yaptığına dikkati çekti.

Hacıbayramoğlu, "THY, check-in işlemlerini iç hatlarda uçuştan 45 dakika önce, dış hatlarda ise uçuşa 1 saat kala kapatıyor. Pegasus ise online check-in yapılmadıysa iç hat uçuşlarında en az 2 saat, dış hat uçuşlarında da 3 saat önce havalimanında olunmasını istiyor. Yurt içi uçuşlarda check-in'i 45 dakika, yurt dışında da 60 dakika önce kapatıyor. Anadolujet iç hat uçuşlarında 45 dakika, yurt dışı hatlarda uçuşa 1 saat kala check-in işlemlerini kapatıyor. THY ayrıca, boarding yani uçağa biniş süresini de 20 dakikaya çıkardı. Bu durumda uçuşa yarım saat kala kapıda olmanızda fayda var." ifadelerini kullandı.

"Bagajınız fazla çıkarsa ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz"

Tuğba Hacıbayramoğlu, bazı havayollarının bagaj hakkı konusunda biletin türüne göre farklı uygulama yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"THY bagaj hakkı, yurt içi uçuşlarda promosyon biletlerinde 15 kilogram, ekonomi sınıfında ise 20 kilogram. Yurt dışı ekonomi sınıfında da 20 kilogram. Pegasus'un da bagaj hakları 15-20 kilogram arası değişiyor. Anadolujet'in yurt içi uçuşlarda 15 kilogram bagaj hakkı, Kıbrıs uçuşlarında ise 20 kilogram bagaj hakkı var. Bagajınız fazla çıkarsa kilogram başına ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Hava Yolları AnadoluJET Pegasus Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title