Haberler

Ekonomistler rakamlarla 2021 tahminlerini açıkladı

Güncelleme:

Yeni yılın ilk haftası neredeyse geride kaldı.

Yeni yılın ilk haftası neredeyse geride kaldı. '2021 yılında bizi neler bekliyor?' toplantısında bir araya gelen ekonomistler, bu yıla ilişkin tahminlerini rakamlar vererek açıkladı. Prof. Dr. Emre Alkin, 2021 yılında ekonominin yüzde 4 büyüyeceği öngörüsünde bulundu. Dr. Mahfi Eğilmez ise, enflasyonun çift haneli seviyelerde kalacağını söyledi. Prof. Dr. Işın Çelebi de Bitcoin'in 50 bin doları geçeceği tahmininde bulundu.

Altınbaş Üniversitesinin gelenekselleşen 'Çarşamba Buluşmaları' kapsamında düzenlenen '2021 yılında bizi neler bekliyor?' toplantısında, ekonomistler Prof. Dr. Emre Alkin, Prof. Dr. Işın Çelebi ve Dr. Mahfi Eğilmez, yeni yıla ilişkin öngörülerini açıkladı.

PROF. DR. ALKİN: TÜRKİYE YÜZDE 4 BÜYÜR

2021 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyümesini beklediğini belirten Prof. Dr. Emre Alkin, "Enflasyonun çift hanede, yüzde 10-12 arasında kalacağını öngörüyorum. Bütçe açığının milli gelire oranının ise yüzde 4.5 olacağını öngörüyorum. Cari açığın milli gelire oranının da yüzde 3.5-4.5 arasında kalmaya devam edeceğini tahmin ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Emre Alkin, birçok kişinin pandemiyi dünyanın sonu olarak adlandırdığını ama böyle olmadığının görüldüğünü de kaydederek, "Geçmişte tarihin sonu olarak adlandırılan pek çok şey var. Ama hiçbir şey bitmemiş, her şey kaldığı yerden devam etmiş. Dünya tarihine baktığımızda bunu görüyoruz" dedi.

PROF. DR. IŞIN ÇELEBİ: BİTCOİN 50 BİN DOLARI GEÇECEK

2021 yılında pandeminin hızının çok yavaşlayacağını tahmin ettiğini belirten Prof. Dr. Işın Çelebi ise, "Bitcoin'un fiyatı 50 bin doların üzerine çıkacak. Amerika'daki Amazon.com'un piyasa değeri Apple'ı geçecek. Prof. Dr Çelebi, aşılamanın yavaş uygulanması karşısında krizin sürmesi, ABD yeni yönetiminin projelerinin başarılı olamaması ve AB yönetiminde Merkel sonrası belirsizliğin ortaya çıkmasını ise 2021'in önemli riskleri arasında saydı.

Dünya genelinde küresel borç tutarının 15 trilyon dolara çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Çelebi, "Borcun yönetilebilmesi çok önemli. Hükümetler borcu iyi yönetirse yavaş bir ekonomik büyüme ortaya çıkabilir ve dünya bir krizle karşı karşıya gelebilir. Amerika ile Çin arasındaki teknoloji savaşlarının da küresel büyüme üzerinde etkili olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

DR. MAHFİ EĞİLMEZ: FENERBAHÇE 2021 YILINDA DA ŞAMPİYON OLAMAYACAK

Dr. Mahfi Eğilmez ise "Enflasyon çift haneli seviyelerde kalacak. Fenerbahçe, 2021 yılında da şampiyon olamayacak. 2021'de dünyanın tamamının aşılanmasını mümkün görmüyorum.

Aşılanmanın 2 yıl içinde tamamlanacağını düşünüyorum. Aşı konusunda özellikle Afrika'ya uluslararası yardımların yapılması gerekir. Dünya Sağlık Örgütü'nün bu konuda önderlik etmesi lazım. Tarım gittikçe önem kazanacak. Önümüzdeki dönemde iş insanlarının tarımsal üretime yatırım yapacaklarını düşünüyorum" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Mahfi Eğilmez Emre Alkin Çelebi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title