Haberler

Türkiye Uzay Ajansı uluslararası iş birliklerini artırıyor

Güncelleme:

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), alanında dünyanın önde gelen organizasyonlarından biri olan Uluslararası Uzay Kongresi'nde (IAC) Milli Uzay Programı'nda yer alan hedeflere yönelik uluslararası iş birliği görüşmelerini sürdürüyor.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), alanında dünyanın önde gelen organizasyonlarından biri olan Uluslararası Uzay Kongresi'nde (IAC) Milli Uzay Programı'nda yer alan hedeflere yönelik uluslararası iş birliği görüşmelerini sürdürüyor.

TUA'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Uzay Ajansı, 71 ülkeden 407 üyesi bulunan Uluslararası Astronotik Federasyonu (IAF) tarafından organize edilen IAC'de yerini aldı. Kongre kapsamında gerçekleştirilen IAF Genel Kuruluyla birlikte TUA'nın IAF'ye üyeliği de tescillendi.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde 29 Ekim'e kadar sürecek organizasyonda TUA için fuar alanında geniş bir alan tahsis edildi. Bu alanda TUA'ya TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Delta V Uzay Teknolojileri AŞ ve Saha İstanbul da eşlik ediyor.

Her yıl 6 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yapan Kongrede uzay alanında çalışmalar yürüten şirketlerin yanı sıra uluslararası kuruluşlar ve akademi dünyası etkinliklerde bir araya geliyor.

Kongrede, Milli Uzay Programı'nda yer alan hedeflere yönelik iş birliği görüşmeleri sürdüren TUA'nın, devletler ve kurumlar arası 25'in üzerinde ikili görüşme gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Bu kapsamda, Rusya, Japonya, Birleşik Krallık ve Azerbaycan'ın ilgili uzay ajanslarının yanı sıra, Space X ve Blue Origin gibi uzaya yönelik yaptığı çalışmalarla son zamanlarda dikkati çeken uluslararası şirketlerle de görüşme yapılması planlanıyor.

"Ülkemizin uzaydaki hakları için buralarda bulunmalıyız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, IAC'nin dünyanın en önemli uzay buluşması olduğuna dikkati çekerek, bu yıl 72'ncisi yapılan etkinlikte Türkiye olarak ilk defa stant açtıklarını vurguladı.

Milli Uzay Programı'na yönelik birçok ülkeden olumlu dönüş ve iş birliği teklifi aldıklarına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunları değerlendirmeye devam ederken alternatifleri öngörmek açısından IAC 2021 bizler için çok faydalı bir organizasyon olacak. Etkinlik boyunca birçok ajans ve şirketle ikili görüşmeler yapacağız. Ayrıca, ülkemizin uzaydaki varlığını ve haklarını korumak, gözetmek için de buralarda bulunmak gerekiyor. Unutmayalım ki, gelecek uzayda ve uzayda izi olmayanın dünyada sözü olmayacak."

Kaynak: AA / Ekonomi

Münir Karaloğlu Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title